Nadat Ron Wunderink, die 43 jaar lang de persman er is geweest zijn boek ‘Met KLM de wereld rond – een eeuw Flying Dutchman’ er presenteerde komen op donderdag 21 november (19.30 uur) ook Frido Ogier en Dick Jansen naar boekhandel Libris Venstra aan het Stadsplein met de officiële jubileumuitgave. Die heet ‘Welcome Aboard! Een eeuw KLM’. Beide auteurs werken bij de KLM.

Dick Jansen

Ogier en Jansen zijn nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van het jubileumboek. De KLM is de oudste onder haar oorspronkelijke naam opererende luchtvaartmaatschappij ter wereld, biedt werk aan ruim 30.000 mensen en vervoert ruim 30 miljoen passagiers per jaar. Een uniek jubileum in de luchtvaart dus. In vijf thematische hoofdstukken maakt de lezer in tekst en beeld een reis door honderd jaar Koninklijke Luchtvaart Maatschappij N.V.

Netwerk

Frido Ogier

Wat begon met een enkele route, groeide uit tot een wereldwijd netwerk. Maar hoe wordt dat opgebouwd? Hoe blijft een bedrijf in onvoorspelbare economische omstandigheden de concurrentie de baas? Hoe verleid je passagiers om met KLM te vliegen? De luchtvaartmaatschappij ontwikkelde zich in een eeuw tot een dynamische multinational op het toneel van de wereldwijde luchtvaart.

Het boek biedt een analyse van het wel en wee van de KLM. Natuurlijk is er veel ruimte gemaakt voor foto’s, typische luchtvaartgerelateerde zaken en voorwerpen met een verhaal. Frido Ogier (1967) studeerde Nederlands en is Senior Redacteur bij KLM sinds 2006. Hij is een van de auteurs en voerde de beeldredactie. Dick Jansen (1958) studeerde geschiedenis en bedrijfsarchiefkunde en is Corporate Archivist bij KLM sinds 1990.  Hij was eindredacteur van Welcome aboard! Een eeuw KLM. Toegang: vrij. Aanmelden niet verplicht, wel praktisch: via info@venstra.nl of 020-6419880

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.