Voor de tweede keer wordt zaterdagavond 21 december van 18.00 tot 20.00 uur een kerstsamenzang met een gelegenheidskoor en kerstverhaal voor en door de kinderen aan de Poel gehouden. Het is maar een onderdeel van heel het kerstevenement bij de op 15 september 2018 afgebrande Urbanuskerk. De eerste editie van ‘kerst aan de Poel’ werd om datzelfde jaar gehouden en bijna heel Bovenkerk liep uit. Van 15 december af is een nieuwe kerststal te bewonderen.

“Een prachtige Kerststal werd in de tuin opgebouwd uit oude pallets door een groep enthousiasme vrijwilligers”, zegt Chris van den Helder, die veel evenementen van de grond af opbouwt bij de kerk. Ervaring van de eerste keer: Sommige dingen moesten beter. Het geluid, bijvoorbeeld, dat nu in professionele handen is. Ook het zicht op de kerststal was niet perfect. Die moest hoger staan zodat de achterste belangstellenden ook het kerstspel voor en door kinderen konden volgen, zegt Van den Helder. “Ook dit is opgelost door de stal op een verhoging te plaatsen.”

Kersttuin

Vorig jaar stond de stal maar een paar dagen in de sfeervolle kersttuin met kerstversiering, duizenden lichtjes, tientallen kerstbomen en kaarsen. Volgens Van den Helder was dat eigenlijk tekort voor het werk dat was verzet. “We hebben daarom op de Historische dag van Bovenkerk met allerlei acties geld bijeengebracht – met o.a. een rondvaart op de poel, paardentram, kinderactiviteiten en nog veel meer – om een beeldengroep voor de kerststal te kopen, nu ook de oude kerstgroep met de brand is verwoest.” De kerstgroep werd in België gevonden. “De mooiste uit de regio en dagelijks te bezichtigen vanaf 15 december tot na de kerst in de sfeervolle Kerst kerktuin van de St. Urbanus. Scholen en andere belangstellenden komen na een bezoek vanzelf in de kerstsfeer.”

Hoger

De organisatoren vinden dat kinderen allemaal verkleed als kerstfiguur naar de samenzang moeten komen. “Met een verhoogde kerststal en andere geluidsinstallatie, chocomel, Glühwein en kerstbrood wordt het weer een heerlijke Kerst”, voorspelt Van den Helder. Ook nieuw is dit jaar een wensboom waar men een kaartje met een wens in kan hangen of een kaarsje opsteken in de Kerstvijver. Voor de samenzang is en een speciale een euro kostende zangbundel met alle kerstliedjes samengesteld, zodat men mee kan zingen. “Wij hebben er alles aan gedaan om mensen in de juiste sfeer te brengen.” De organisatoren adviseren naar Kerst Aan De poel in Bovenkerk op de fiets of lopend te konen. Ook veel inwoners van Legmeerdijk en Noorddammerlaan brengen hun huis of tuin in de kerstsfeer. De organisatie is in handen van Bewonersplatform Bovenkerk, De Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus en de vele vrijwilligers.

1 REACTIE

  1. Kunnen er geen serie kerstkaarten gemaakt worden van de st Urbanus en de Poel, waarvan de baten naar de restauratie van dit symbool van Bovenkerk gaan?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.