Gonnie van Rietschoten van Actief  voor Amstelveen (AVA) gaat donderdag in de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur vragen waarom driekwart van de grond aan Landtong bestemd wordt voor middeldure huur-woningbouw, terwijl die grond juridisch eigendom van de gemeente is. De gemeente zou naar eigen inzicht kunnen bouwen, maar laat dat nu weer over aan een projectontwikkelaar.

Waarom merken de inwoners geen verschil in huren met de particuliere markt en vissen weer jongeren en ouderen nu achter het net, wil Van Rietschoten weten. Omdat de gemeente eigenaar van de grond is kan zij juist voor die groepen aan Landtong bouwen, redeneert AVA.

2 REACTIES

    • Toevoeging; Als je alle zeteltjes van deze partijen optelt vertegenwoordigen die eenzelfde grootte als een partij als de VVD of is deze vraag enkel voor de bühne, zoals AVA wel vaker de neiging heeft om te doen en als het puntje bij paaltje komt toch voor te stemmen, omdat het toch al een vaststaand feit zou zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.