Nadat oppositiepartij GroenLinks er voortdurend op heeft gehamerd, wil nu ook coalitiepartij D66 meer gaan doen voor fietsers, wandelaars en hardlopers. Veel paden, vooral in het Amsterdamse Bos, om in de buitenlucht te sporten en te recreëren, zijn slecht onderhouden en dat moet snel beter worden vinden de Democraten. Of B&W maar actie willen ondernemen. D66 wil ook van B&W weten wanneer het allang toegezegde actieplan voor individuele sporters er nu komt.

Paul van Roermund

Waarschijnlijk twee zaken die in het coalitieoverleg al zijn besproken, dus de antwoorden van de wethouder zullen in de komende vergadering van de raadscommissie wel voor D66 bevredigend zijn. Deze keer mag burgerraadslid Paul van Roermund (wel lid van een commissie maar niet van de gemeenteraad) de vragen stellen. Hij zegt het belangrijk te vinden dat Amstelveners veilig kunnen sporten. Dus ook wandelaars, hardlopers en fietsers. “Voor bijvoorbeeld de fietsers in het Amsterdamse Bos is dat nu niet het geval. Enkele delen van de wegen zijn zo slecht dat het wachten is op ongelukken.”

Coalitieakkoord

Het actieplan maakte onderdeel uit van het coalitieakkoord tussen VVD, D66 en PvdA. Wat D66 betreft gaat een deel van de middelen uit het actieplan naar beterere bewegwijzering en nieuwe watertappunten voor individuele buitensporters.

4 REACTIES

  1. Betere fietspaden in het Bos. Daar zullen de scooterrijders ook heel blij mee zijn, want zij weten dat in Amstelveen niet wordt gecontroleerd, laat staan gehandhaafd.

  2. Het Amsterdamse Bos ligt weliswaar op Amstelveens grondgebied, maar is eigendom van de gemeente Amsterdam. Moeten die vragen dan ook niet aan de gemeente Amsterdam gesteld worden?

    Waar is overigens het volledige (pers)bericht te lezen?

  3. Heel leuk hoor D’66 om je druk over te maken, maar zijn er niet belangrijkere zaken in de gemeente, zoals huisvesting, ov, ouderenzorg, jeugdbeleid enz. ? Of komen jullie liever in het nieuws met openingetjes van een ijssalon van een partijgenoot, waar vrinden van de coalitie ook bijeen waren om van het Oude Dorp een soort mini Leidsepleinbuurt te maken.

  4. Misschien beter eest de Amstelveen fietspaden goed voor elkaar te krijgen, we hebben het toch over D66 Amstelveen, er is nog een fietspad al een jaar afgesloten of weten ze dat bij D66 niet!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.