De gemeenten Amstelveen en Aalsmeer hebben ruzie over geld. Dat blijkt uit een brief van B&W aan de gemeenteraad. In 2013 kwam een ambtelijke fusie tussen beide tot stand, waarbij de ambtenaren van Aalsmeer bij Amstelveen in dienst kwamen. De laatste tijd ontstond in toenemende mate wrevel bij Amstelveen over wat Aalsmeer wel en niet wilde betalen. Aalsmeer wenst nu niet naar rato mee te betalen aan investeringen voor ICT en digitalisering.

De colleges van B&W van de beide gemeenten hebben veel met elkaar gepraat, maar het bloemendorp weigert te betalen wat in de Amstelveense meerjarenbegroting voor rekening van Aalsmeer is begroot. Volgens een verdeelsleutel zou Aalsmeer een kwart van de investeringen moeten betalen. Het komt er op neer dat Aalsmeer jaarlijks vier ton en incidenteel over drie jaar 3,1 miljoen zou ophoesten. Volgens B&W staat dat in het contract met Aalsmeer, maar dat heeft daarover een andere mening.

Treurnis

B&W van Amstelveen zeggen het geschil te betreuren. Overigens willen zowel zij als hun collega’s in Aalsmeer de samenwerking veranderen. Dat er een zakelijk verschil is, heeft het Amstelveense college in een brief aan hen bevestigd. Intussen betekent de Aalsmeerse weigering wel een knelpunt in de begroting voor volgend jaar, wordt aan de gemeenteraad meegedeeld. In opdracht van beide gemeenten wordt onderzocht hoe in de toekomst de samenwerking er uit zou moeten zien.

7 REACTIES

  • Misschien contractbreuk, maar was het niet zo dat Aalsmeer in het verleden zijn ict- beleid op orde had en Amstelveen beslist niet en dat Aalsmeer onze gemeente daar toen al op gewezen had en dat men hier toen pas wakker werd.

  • CeeBee ik als gewone burger heb moeite met dit soort teksten. Maar in alle redelijkheid kan men van de ene partij toch niet gaan eisen dat zij voor iets moeten gaan betalen, wat in den beginne door die ene partij ( zijnde Aalsmeer) wel op orde was en door de andere niet, vooral als Amstelveen door Aalsmeer indertijd al op gewezen is.
   Graag tekst en uitleg van die links, CeeBee.
   PS ik snap het echt niet, niet omdat ik het niet wil snappen.

   • ICT en overheid is per definitie een slecht huwelijk. Het einde van voortdurend nieuwe investeringen is niet in zicht. Als Aalsmeer mee wil liften op Amstelveens systeem zal die gemeente er naar rato voor moeten betalen. Of digitaal natuurlijk ver achter blijven. Nog verder dan Amstelveen, zal ik maar zeggen.

 1. Geld dat besteed is aan knullige en gebrekkige ict is geen investering, zoals de afspraak was. Aalsmeer heeft dus volkomen gelijk om daaraan geen gemeenschapsgeld te verspillen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.