Een feest voor bewegen, bleef het toch ook, zei sportwethouder Rob Ellermeijer (VVD) zaterdag. Hij opende officieel de in de bibliotheek aan het Stadsplein gehouden sport- en cultuurmarkt, waarmee het nieuwe seizoen voor die twee disciplines begon. Voorheen startte het nieuwe culturele seizoen met een soort festival op het plein, een soort mini Uit-markt, maar dat is – waarschijnlijk wegens de kosten – teruggeschroefd. Maar waarom die markt niet op het plein werd gehouden, zodat die meer bezoekers zou trekken, bleef een vraag waarop ook de wethouder geen antwoord wist.

Feit is dat de markt nu volledig was geannexeerd door de bibliotheek, waarvan directeur Daphne Janson de bij de opening aanwezigen verwelkomde. Op de markt stonden 35 organisaties met informatieve stands. Zij varieerden van Vereniging Historisch Amstelveen (VHA) tot de Slagwerkgroep n Bovenkerk en van Toneelgroep Tobo tot OVA Musicalvereniging. Tussen de gesubsidieerde instellingen ook ondernemingen als Muziekcentrum LogBlock aan de Kierkegaardstraat (waar men instrumenten kan leren bespelen), Buenting Sport en Naeckte Brouwers. En natuurlijk was AmstelveenSport (het voormalige Sportbedrijf) er, evenals een aantal sportverenigingen.

Cabaret

Bij de markt ook optredens van onder anderen cabaretière Annick Boer met haar vlijmscherpe teksten, die op 24 oktober met haar voorstelling in Schouwburg Amstelveen staat. Op het podium traden ook onder meer United Amstelveen, studio Capoeira, Buenting Sport, Platform C en P60 aan. Sport en cultuur zijn in Amstelveen eigenlijk aan elkaar verbonden, zei Ellermeijer. In elk geval probeert de gemeente die aan elkaar te verbinden. “Ze horen ook bij elkaar. In wezen zijn vechtsporten als je het goed beschouwt ook een vorm van dans. In elk geval komen zij dicht bij elkaar. Amstelveen heeft een prachtig sport- en cultureel aanbod.”

Hij wees op de ook op de markt vertegenwoordigde Taalhuizen, de musea in Amstelveen en de demonstraties die in de loop van de middag zouden volgen. En voor de vele vrijwilligers die bij sport en cultuur zijn betrokken, vroeg hij een applaus. En hij hoopte op veel bezoekers. Maar op het plein zouden het er waarschijnlijk meer worden…

1 REACTIE

  1. Sterfhuisconstructie? De kosten gaan voor de baat uit. Schijnt men nog niet zo in cultuurland te begrijpen. Misschien dat RTVA van elke vereniging een klein filmpje van 5 á 10 minuten kan maken ? Dat vergroot ook de bekendheid van deze zender, wat ook beslist geen kwaad kan.i
    En dat bij verenigingen waar echt wat valt te zien, zoals slagwerkgroep Bovenkerk en capoeira wat langere en herhaalde demonstraties op het Stadshartplein gegeven kan worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.