Dinsdag 17 september start de serie van negen documentaires Arts in Cinema | Kijk op Kunst in Cinema Amstelveen. De eerste uit de reeks is Water Lilies of Monet (laatste kaarten) en is op dinsdag 17 september (19.30 uur).

De film doet de bezoeker ontdekken hoe Claude Monet zijn depressie overwon die hem bijna het schilderen deed opgeven en we zien tevens hoe hij zich met hart en ziel inzet om zijn meest kolossale werk tot stand te brengen: Le Grand Décoration. Gigantische panelen die zijn waterlelievijver uitbeelden en die de kijker een gevoel geven zich te verliezen in een atmosfeer van sereniteit en vrede.

Spraakmakend

Arts in Cinema is een serie spraakmakende documentaires over internationale topexposities en bevlogen kunstenaars. De documentaires bieden een exclusief kijkje achter de schermen van internationale musea. De films zijn informatief, toegankelijk en onderhoudend en bieden een meeslepende, filmische reis langs ’s werelds meest geliefde kunst en hun makers.

Inclusief inleiding
Voorafgaand aan iedere vertoning verzorgt museumdocent en beeldende kunstenaar Henk van den Bosch een korte, informatieve inleiding over de kunstenaar en/of stroming om 19.30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.