Mede door de tropische temperatuur werd het zomerfeest in en rond  wijkcentrum De Bolder aan Groenhof zaterdag druk bezocht. Voor de derde keer organiseerde Nazifa Sakha dat. Met een team van vrijwilligers overigens en gesponsord door de vestiging van Albert Heijn in winkelcentrum Groenhof.

Nazifa Sakha

 

Er kwamen gedurende de dag, die ’s morgens om elf uur begon met pannenkoeken versieren door kinderen, een paar honderd bezoekers. “s Morgens waren er taarten, rond lunchtijd een uitgebreide brunch en het Bolderkoor zong met begeleiding van een accordeonist. Ook trad het Bolder Visserskoor op met aan de visserij en de zee verwante songs in het Nederlands.

Accordeon

Foto: Nazir Paya Husseini

’s Middags trad in De Bolder de accordeonist en zanger André Vrolijk op, overigens goed versterkt zodat ook heel het terras kon meegenieten. In de wijk wonen veel mensen met een immigratie achtergrond, vertelde Nazifa Sakha, die zich ook buiten de organisatie van het zomerfeest voor de wijk inzet. Zelf komt zij uit Afghanistan, waar zij journaliste was. In Amstelveen is zij vooral gericht op activiteiten voor kinderen. “Voor volwassenen gebeurt wel het nodige”, vindt ze. Maar het zomerfeest is voor jong en oud.

“Ik heb veel goede contacten in deze wijk, die heel multicultureel is en waar veel buitenlanders wonen. Ik probeer alle mensen zoveel mogelijk bij de samenleving in de wijk de betrekken”, vertelt ze. Blijkbaar lukt dat haar aardig.

Foto’s: Nazir Paya Husseini

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.