Vier Amstelveense scholen deden mee aan de recordpoging de langste feestslinger ter wereld te maken, ter gelegenheid van het jubileum van Home-Start, een organisatie van het Humanistisch Verbond, die gezinnen met problemen ondersteunt. Amstelveens kinderburgemeester Jara Zurr gevierd was woensdag bij de viering.

Eigenlijk was het een vlaggetjesdag, want de slinger moest zijn versierd met vlaggetjes. Kinderen hebben die versierd en gekleurd, om die in ‘de week van de opvoeding’ in oktober samen met andere vlaggetjes uit heel Nederland aan elkaar te laten knopen. Home-Start hoop daarvoor, inclusief de Amstelveense,  ieder geval 25.000 vlaggetjes te hebben.

Versierd

In Amstelveen deden kinderen van De Cirkel, De Horizon, Kindercampus King en Brede School de Omnibus mee. Zij hebben met elkaar 165 vlaggetjes versierd, als de start van de actie. In Buitenveldert waren kinderen van andere scholen ook bezig geweest met het versieren van vlaggetjes.

Kinderburgemeester Jara heeft als jurylid samen met de coördinatoren Hester en Marina, kunstenaar Hoshyar Rasheed en vrijwilliger Leonie in totaal 275 vlaggetjes bekeken en de mooiste, origineelste en vrolijkste vlaggetjes geselecteerd. Om daaruit de prijswinnende exemplaren te kiezen. De makers daarvan kregen een door de kinderburgemeester uitgereikte prijs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.