Gedichten van ds. Carel ter Linden, met door pianiste Mirjam Karres gespeelde muziek van Bach, wordt Eerste Paasdag (zondag 21 april, 16.00 uur) een literair concert gegeven in de Johanneskapel aan de Amsterdamseweg 311.

Carel ter Linden, een soort theologische hofleverancier (die onder meer het huwelijk van koning Willem-Alexander en zijn Máximá inzegende, is ook schrijver en dichter. Hij heeft schreef onder meer de bundel ‘Om een zin’. Zijn gedichten zijn volgens de organisatoren weliswaar niet Bijbels, maar wel diepzinnig. Op het programma staan, qua muziek, composities van Bach, Scarlatti, Chopin, Liszt en Debussy. Karres speelt op een door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds beschikbaar gestelde Bösendorfer-vleugel uit js1985.

Duo

Mirjam Karres (1972) studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Willem Brons en Mila Baslawskaya. In december 1997 won zij met de altist Rogier van der Tak de persprijs op het Internationale Kamermuziekconcours in Trapani-Italië.

Samen met haar tweelingzuster Sandra vormt zij een viool-piano duo waarmee ze een concerttour door Singapore, Brunei en Maleisië maakte. Zij nam ook deel aan verschillende festivals zoals het Britten-Pears festival in Aldeburgh en het Manchester Music Festival in het Amerikaanse Vermont. Momenteel is ze werkzaam als pianodocente en treedt ze op diverse podia regelmatig op in Nederland.

Boeken

Carel ter Linden (1933) werd na een studie rechten en theologie predikant in Hoogvliet, Oegstgeest en de Kloosterkerk in Den Haag. Na zijn emeritaat in 1999 schreef hij een aantal boeken op pastoraal en theologisch gebied.

Over zijn laatste boek ‘Wat doe ik hier in Godsnaam’, dat in 2013 is verschenen bij de Arbeiderspers, verzorgt hij lezingen in kerkelijke gemeenten en daarbuiten. In 2008 verscheen bij de Arbeiderspers zijn dichtbundel ‘Om een zin’.

Foto boven: amstelveenweb.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.