De gemeente start een proef met parkeervergunningen voor inwoners die een auto delen. Door het uitbreiden van betaald parkeergebieden worden dat er naar verwachting steeds meer. Omdat de gemeente autodelen ziet als een duurzame maatregel, wil zij het autodelen voor bewoners mogelijk maken.

In steeds meer wijken wordt betaald parkeren met vergunningen  ingevoerd. Wethouder Floor Gordon zegt dat steeds meer door inwoners wordt gevraagd hoe het zit met een parkeervergunning als ze een auto delen. “Op dit moment is daar niets voor geregeld. We denken graag mee over een oplossing en daarom starten we een proef van een jaar.”

Weigeren

Foto: amstelveenweb.com

Als een bewoner in een betaald parkeergebied in Amstelveen een auto deelt met iemand uit Amsterdam en die auto staat niet op naam van de Amstelvener (maar op die van de Amsterdammer) weigert de gemeente nu een vergunning. De proef maakt het mogelijk, onder een aantal voorwaarden, die wel af te geven.

Een voorwaarde kan bijvoorbeeld een getekende overeenkomst tussen de twee gebruikers zijn en daarbij een bewijs van de geldige Amsterdamse parkeervergunning.

Als na de pilotfase van één jaar blijkt dat de voorwaarden goed werken en er ook genoeg “autodeelvergunningen” zijn uitgegeven, neemt de gemeente het autodelen op in de “Beleidsregels aanvragen en afgifte parkeervergunningen Amstelveen” . Meer over de voorwaarden op www.amstelveen/nl/parkeren.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.