Aan het politieke koortje dat meer schuldhulp wil, heeft zich nu ook coalitiepartij D66 blijkbaar gevoegd. Maar raadslid Saloua Chaara van die fractie denkt daarbij vooral aan zelfstandige ondernemers. Als die schulden hebben, moeten zij er op kunnen rekenen dat goede hulp gemakkelijk toegankelijk is, vindt Chaara. Die heeft B&W gevraagd schuldhulpverlening voor zelfstandigen en de communicatie daarover te verbeterenAls die in zwaar weer zitten moet duidelijk zijn op welke hulp zij kunnen

Saloua Chaara

rekenen, vindt ze. “Wat D66 betreft moeten zij altijd bij de gemeente terecht kunnen voor hulp op maat bieden.” Volgens haar weten ondernemers met schulden niet altijd dat zij daarheen kunnen.  De zogenaamde BBZ-regeling (Besluit Bijstandsverlening Zelfstandigen), een bijstandsregeling voor ondernemers, lijkt de enige oplossing te zijn die de gemeente biedt. Maar die ondernemers moeten dan een inkomen onder het bijstandsniveau hebben. Schulden hebben is volgens Chaara iets anders. “Je kunt als zzp’er een inkomen hebben boven bijstandsniveau maar niet uit de schulden kunnen komen.”

Communicatie

De BBZ is géén regeling voor schuldhulpverlening. Daarom heeft D66 het college gevraagd die voor zelfstandigen te verbeteren. Bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat er voldoende hulp is die aansluit bij wat zelfstandig ondernemers uit Amstelveen nodig hebben en die ook toegankelijker te maken. Wat de communicatie betreft, denkt zij bijvoorbeeld aan de gemeentelijke website. Omdat de Democraten in de coalitie zitten en twee wethouders leverden, is de kwestie natuurlijk allang met B&W besproken, zodat die er niet afwijzend tegenover staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.