Met een druk op een rode knop startten de wethouders Herbert Raat (Stadshart) en Floor Gordon van Ruimtelijke Ordening en Economie (beiden in het midden op de foto) woensdag de bouw van de appartementen boven op de parkeergarage van Q-Park achter Hudson’s Bay in het Stadshart. Door die handeling kwam vuurwerk tot stand rond het metalen hamerstuk dat de (eerste) verbinding vormt tussen parkeergarage en de woningbouw daarboven. In totaal wordt het gebouw, inclusief de parkeergarage, twaalf verdiepingen hoog. FOTO boven: Rob Touw / AM

Terwijl de bouw nog moet beginnen zijn alle 45 appartementen, op de goedkoopste na, verkocht. De koopprijzen variëren van € 435.000 tot en met € 2.750.000 v.o.n. Het is een project van gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM, dat gebouwd wordt door Akor. Raat zei het heel belangrijk te vinden. Eigenaar ASR van het moderne winkelpand liet weten om de zaak financieel sluitend te krijgen ook woningen op de garage te willen zetten. Dat kon. “Zelfs in Amsterdam kunnen ze niet wat hier gebeurt”, zei Raat. De helft van de woningen is gekocht door Amstelveners, wat volgens de gemeente de doorstroming ten goede komt, hoewel de vraag is of zij dan ook hun oude huis aan ingezetenen verkopen, c.q. hun huurhuis naar hen gaat.

‘Gaaf’

Raat liet één van de koopsters, Erna de Lange, aan het woord. Die zei het een geweldig complex te vinden in het Stadshart. De mogelijkheid zelf te kunnen kiezen wat het interieur en de indeling betreft, vond zei een groot voordeel. Daarover sprak ook directeur Peter Heuvelink van AM Noordwet (foto boven links). Die noemde het een vorm van klantvriendelijkheid. Rechts op de foto boven CEO Edwin Postma van Akor Bouw BV.

Heuvelink prees alle partners met wie was samengewerkt, waaronder de gemeente, en noemde UpMountain een icoon voor de gehele regio. “Als je dit voor elkaar krijgt in deze tijd, zo snel kunnen bouwen en architectonisch een icoon voor de hele regio, bovenop een parkeergarage met deze kwaliteit, dat is echt gaaf. Wij hebben dat in andere gemeenten wel anders meegemaakt”, zei hij. De kopers werden aan hun appartement geholpen via de makelaars Brockhoff en Ramón Mossel, c,q, via de website. De Lange had er van gehoord via mond tot mond reclame.

Klantgericht

Raat laat Erna de Lange aan het woord.Foto: amstelveenweb.com

Heuvelink: “Klantgericht ontwikkelen, een bijna mede opdrachtgeverschap. Zo hebben de kopers denk ik het gevoeld. Dat zij als het ware hun eigen appartement maakten. “Dat sluit ook veel beter aan bij individuele wensen, terwijl heel het gebouw van binnen een fantastisch atrium is en van buiten een eyecatcher die Amstelveen ook verdient.”

Het appartementengebouw UpMountain wordt als een bergdorp op de nieuwe parkeergarage van het winkelpand

Foto: Rob Touw

van Hudson’s Bay gerealiseerd. Volgens Heuvelink wordt het de nieuwe blikvanger van het Handelsplein en de Stadstuinen en leven de bewoners straks letterlijk op een toplocatie. Voor de architectuur tekende architect Rijnboutt met  de  trapsgewijze  opbouw van appartementen, met royale dakterrassen. Het atrium dat van de zesde verdieping doorloopt naar het dak, zorgt voor een mooie lichtinval en een fijn binnenklimaat, zegt AM. De omvang van de appartementen loopt van 77 m2 tot en met een penthouse van 392 m2 met een riant dakterras rondom van 650 m2.

Unieke bouwwijze

Het gebouw is door AM ontwikkeld in samenwerking met Top Vastgoed en FiMek estate. De bouwwijze is voor Nederlandse begrippen uitzonderlijk. Het gebouw is al op hoogte doordat de liftkern reeds is doorgetrokken tot en met de twaalfde verdieping. De torenkraan waarmee het gebouw wordt gerealiseerd, is in deze liftkern geplaatst. De rest van het gebouw wordt in staalbouw gerealiseerd. AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep.

 

 

1 COMMENT

  1. Alleen al op dat “riante” dakterras bij dat penthuis was ruimte voor 6 redelijke appartementen. Weer prima geregeld hoor op die krappe woningmarkt. 🤮🤮

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.