De Oudejaarsloten zijn niet aan te slepen bij Cigo De Posthoorn van winkelier Hans Poll aan de Van der Hooplaan. Met nog iets meer dan een week te gaan voor Oudejaarsdag is het topdrukte in de winkel, waar honderden klanten al een lot hebben gekocht. Zij hopen allemaal kans te maken op de hoofdprijs van € 30 miljoen of één van de andere tientallen geldprijzen.De Oudejaarstrekking is de grootste van de Staatsloterij. Er wordt zelfs meer geld aan Oudejaarsloten uitgegeven dan aan oliebollen en vuurwerk bij elkaar. Tijdens de Oudejaarstrekking vallen elk jaar niet alleen tientallen andere geldprijzen – van 10 tot 100.000 euro – er worden ook 250 Mini’s weggegeven.

 Lelystad

Zo ook in de winkel van Hans Poll in Amstelveen. “Sinds de start van de verkoop van de Oudejaarsloten is het ontzettend druk in de winkel. Net als in voorgaande jaren besluiten inwoners van Amstelveen het erop te wagen en een Oudejaarslot te kopen”, vertelt Poll. “De hoogste prijs die in onze winkel op een lotnummer is gevallen, was 1 miljoen euro. Dat is zelfs twee keer gebeurd. Ik heb ook wel eens drie maanden op een rij een lotnummer verkocht waar vervolgens een prijs van 100.000 euro op viel. Toen kwam er een klant speciaal uit Lelystad naar mijn winkel om hier een lot te kopen. Dat was heel bijzonder.”

Eén van de drie

Voor de Oudejaarstrekking van 2016 werden er 6,3 miljoen loten verkocht. Toen viel Oudejaarsdag op een zaterdag en werden op 31 december nog ruim 600.000 Oudejaarsloten verkocht, per minuut 1.200 lotnummers. In 2017 zijn er in totaal bijna 6 miljoen loten verkocht: 2,85 miljoen hele loten en 3,1 miljoen halve loten. In totaal zijn deze loten goed voor 4,4 miljoen lotnummers en viel op 3,3 miljoen loten een prijs. Ook Poll kan zich dat goed herinneren. “Het jaar 2016 was voor mij ook het beste jaar met de verkoop van Oudejaarsloten. We zijn een van de drie best verkopende winkels van Nederland, dus het gaat eigenlijk altijd goed.”

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.