Volgend jaar start op 3 maart de pendelbuslijn 551 voor bewoners van Westwijk. Die kunnen tijdens de ombouw van de Amstelveenlijn gebruikmaken van een pendelbus tussen de eindhalte van lijn 51 en het Westwijkplein en ziekenhuis Amstelland. Deze pendelbus doet ook de gezondheidscentra Duizendblad en Marne aan.

Tijdens de ombouw van de Amstelveenlijn wordt tram 51 vervangen door bus 55, maar die stopt al bij de halte Sacharovlaan. De pendelbus zorgt ervoor dat ook het zuidelijke deel van Westwijk wordt ontsloten voor reizigers die niet naar de verder weg gelegen haltes kunnen lopen of fietsen.

Handtekeningen

Wethouder Rob Ellermeijer zegt verheugd te zijn met de pendelbus. “Bewoners hadden zorgen over de bereikbaarheid van ouderencentra, gezondheidscentra en ziekenhuis Amstelland. Vorige week nam ik op het Dignahof 450 handtekeningen in ontvangst die de urgentie van een goede busverbinding onderstrepen”, zegt hij. “De nieuwe buslijn 551 gaat voorlopig tot en met eind 2020 rijden. In deze periode werken wij ook aan een meer permanente oplossing voor een bus vergelijkbaar met de voormalige lijn 199. Ik ben blij dat wij de bewoners die op deze busverbinding zaten te wachten deze kerstboodschap kunnen brengen.”

Route pendelbus 551
De route van de bus is als volgt, de haltes zijn hierbij vetgedrukt.
Eindhalte lijn 51 (in de bocht Loethoelilaan, nabij gezondheidscentrum Duizendblad) – B. von Suttnerlaan – Westwijkplein – Sacharovlaan – Beneluxbaan – Gondel – Turfschip Groenelaan, halte Seine (Gezondheidcentrum Marne) – Groenelaan – Ziekenhuis Amstelland

 Hoe vaak en wanneer?
De bus gaat zeven dagen per week iedere 40 minuten rijden tussen 07.00 uur ’s morgens en ongeveer 23.00 uur. Reizigers kunnen gewoon betalen met de OV-chipkaart bij de chauffeur. Het materieel is voorzien van een rolstoelplank om één passagier in rolstoel mee te kunnen nemen. 

Overstap Uithoorn

Naast de pendelbus is er ook overeenstemming bereikt over een extra overstapmogelijkheid van de R-net lijnen uit Uithoorn en Aalsmeer (347 en 348) op buslijn 55. Deze extra stop komt in de buurt van de halte Zagerij waar de RNet-buslijnen 347 en 348 (van/naar Uithoorn) stoppen. Lijn 55 stopt hier om de hoek, op de dr. Willem Dreesweg. Zo ontstaat hier een compacte overstap als alternatief voor de per 3 maart vervallen overstap op halte Poortwachter. Ook deze maatregel geldt gedurende de ombouw van de Amstelveenlijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.