Johan Remkes

Wie wil meepraten over het profiel van de nieuwe Commissaris van de Koning (CdK) in Noord-Holland, als opvolger van Johan Remkes, moet snel zijn. Het kan alleen nog deze week. Ruim 1000 mensen deden het al. Zij vulden de daarvoor bestemde enquête in. Vooral inwoners uit Amsterdam en Haarlem. Maar wat vinden de inwoners van bijvoorbeeld Enkhuizen, Gooise Meren, Den Helder of Alkmaar, vraagt de provincie zich af.

Met enkele klikken kunnen Noord-Hollanders aangeven aan welke eigenschappen zij de voorkeur geven. Dan kan tot 1 juli via www.noord-holland.nl/jouwcdk. Hier staan ook de belangrijkste taken van de cdK beschreven. Moet de cdK de weg weten in politiek Den Haag en Brussel of eerder goed weten wat er speelt in heel Noord-Holland? Is eerlijk en duidelijk zijn belangrijk of liever diplomatiek en bedachtzaam? Moet de cdK open staan voor veranderingen of vooral een stabiele factor zijn?

In een open vraag kunnen Noord-Hollanders aangeven welke eigenschappen en vaardigheden zij nog meer belangrijk vinden. Twintig inzenders maken kans om als gast van Provinciale Staten (PS) aanwezig te zijn bij de officiële installatie van de nieuwe cdK. PS gebruiken de uitkomsten van de enquête bij het opstellen van de profielschets die in de vacature voor de nieuwe cdK komt, zegt de Provincie.

Vacature

Remkes legt zijn functie begin 2019 neer. PS maken een profielschets voor de nieuwe cdK. Dat is een overzicht van eigenschappen en ervaringen die de basis vormen voor de vacature. Om dat zorgvuldig te doen, maken zij graag gebruik van de ideeën van Noord-Hollanders. In september bieden PS de concept-profielschets aan minister Kasai Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan. Daarna stelt de minister de vacature open. De planning is dat Noord-Holland begin 2019 een nieuwe commissaris van de Koning heeft.

1 REACTIE

  1. Wat een farce! “ Wij maken gebruik van de ideeen van de bewoners”! Gelooft u het zelf?
    Zeker een ideetje van de hr. Penthouse van D’66.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.