Lennart de Looze (GroenLinks)

Oorverdovend sterk kwamen de jonge raadsleden van D66, GroenLinks en PvdA in de talkshow BV Amstelveen maandag nou ook niet over. Nou ja, ze wilden een duurzaam en groen, waar men gelukkig kan wonen. Niets nieuws dus want dat hoort men al jaren en het stond ook in alle verkiezingsprogramma’s.

Lennart Looze zei in korte tijd van praktijk in de gemeenteraad realistischer te zijn geworden. Maar of die jonge raadsleden behalve onervarenheid nieuw politiek idealisme meebrengen, blijft voorshands de vraag.

Woningen zijn schaars in Amstelveen, zei een open deur intrappend Stefanie Schilder van

Stephanie Schilder

D66 en – hoewel het volgens Suzanne Piet van de PvdA allemaal over bestaanszekerheid gaat – waren de drie het erover eens dat de jonge  rade in de gemeenteraad niet zoveel materiële doelen hebben.

Het bleef verder vooral een GroenLinks feestje. Niet alleen omdat in elk geval twee van de drie presentatoren (van wie Frans Huissen kandidaat wethouder was) openlijk bij die partij horen. Looze (ook GP) wilde wel kwijt dat het ontruimen van de kraakpand aan de Groen van Prinstererlaan die ochtend niet bepaald humaan was geweest. “Misschien is het een oplossing voor Amstelveen, maar niet voor deze mensen”, zei hij, op de krakende uitgeprocedeerde asielzoekers doelend. Volgens Piet is er wel een besluit, maar geen oplossing.

Andere kant

Suzanne Piet, PvdA

Stadsdichter Matthijs den Hollander, de enige die angstvallig poogt niet bij een partij te worden ingedeeld, vroeg zich aan het einde van  de talkshow toch wel af of er geen andere mogelijkheid was geweest dan ontruiming van het kraakpand. “Er zijn veel mensen die ook de andere kant laten zien”, zei hij. Den Hollander gaf het woord aan de kerkelijke helper van de asielzoekers Jan Bossenbroek, die het begrip van den deel van de krakers voor de rechtstaat Nederland onderstreepte en veel waardering toonde voor de respectvolle wijze waarop de Amstelveense politie de klus heeft geklaard. Misschien waren alle jongeren in de show het wel met de vaste columnist ds. Werner Pieterse eens. Die tekende eerder een brief van de protestantse kerk tegen snelle ontruiming. En hij zei nu over het pand aan de Groen van Prinstererlaan: “Een leeg kantoor dat niemand nodig heeft, en degenen die het wel nodig hadden, mochten er niet zijn.”

 

 

3 REACTIES

  1. Mensen op een inhumane maar respectvolle manier op straat zetten, dat kan alleen in het keurige Amstelveen. Echt iets om trots op te zijn.

    De vastgoedeigenaren zal je niet horen klagen, want zij werden door de VVD-wethouder op hun wenken bediend.

    Ik weet trouwens nog iemand die niet bij een bepaalde partij wil worden ingedeeld maar die daarmee wel steeds op de foto staat.

  2. Ach één voordeel hebben die krakers Amstelveen toch opgeleverd. Er worden nu in vele panden mensen gezet voor tijdelijke bewoning. Dat had de hele Raat(d) in het verleden nog nooit voor elkaar gekregen. Nu maar afwachten hoeveel mensen hiermee eigenlijk mee zijn geholpen.
    En als er nog grote gebouwen leeg blijven staan , mogen er best weer een stelletje illegalen komen.

  3. Ik vind het vreemd dat volgens de wet gebouwen jaren leeg mogen staan in deze gemeente, maar dat er aan de andere kant een wachttijd is van meer dan 10 jaar voor starters en meer dan 20 jaar voor doorstromers. Dit is niet iets van de laatste paar jaar maar van de laatste tientallen jaren. Dan is er toch iets fundamenteels mis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.