Een demonstratie voor Israël wordt gehouden op het Stadsplein op zondag 6 oktober van 19.00 tot 20.30 uur. De manifestatie heet ‘samen voor Israël’ en wordt georganiseerd door het CIDI (Centrum Informatie en Documentatie Israël), waarvan oud-Amstelvener Ronny Naftaniel ooit directeur was. Hij woont nu in Amsterdam maar was eerder ook voorzitter van de Amstelveense PvdA-afdeling. Van die partij heeft hij overigens zijn lidmaatschap opgezegd, wegens een volgens hem antisemitische verklaring van de PvdA-fractie in de Tweede Kamer. Enkele fracties in de gemeenteraad melden dat ook raadsleden aanwezig zijn.

De demonstratie wordt voor het CIDI georganiseerd door Nathan Bouscher, die in Amstelveen is opgegroeid, maar nu ook in de hoofdstad woont.

Tunnel

Bijna een jaar geleden werd Israël opgeschrikt door de bloedige aanval van Hamas op 7 oktober, waarbij 1200 mensen op gruwelijke wijze werden vermoord, zegt het CIDI. “Graag willen wij de gelegenheid nemen om stil te staan bij deze verschrikkelijke gebeurtenis.” Samen met andere Joodse organisaties zegt het de ‘solidariteitsmanifestatie’ te houden. Volgens Bouscher spreken daar diverse politici uit de Tweede Kamer en vertegenwoordigers van media. De avond staat in het teken van solidariteit, rouw, herdenking en verbinding, meldt de organisatie. Er komt ook een overlevende van het Nova-festival, waar in wezen de oorlog begon en Hamas veel bezoekers gruwelijk vermoordde. Naast de demonstratie wordt van 14.00 uur af op het plein een replica getoond van de ondergrondse tunnel die de terreurbeweging in Gaza er op nahoudt en waar nog altijd ontvoerde gegijzelden in gevangen worden gehouden, voor zover zij niet vermoord zijn. De tunnel is geopend voor bezichtiging.

10 REACTIES

  1. Ik kots van Palestijnen die 1200 burgers vermoorden.
    Ik kots van extreme zionisten die 30.000 burgers vermoorden in de hoop dat er een paar tegenstanders tussen zitten.

    • Die 30.000 burgers heb je zeker van de Hamas-beelden, die door de NPO klakkeloos worden doorgegeven. Hamas vormt de regering van Gaza. Maar tot het einde van de tijden zal Jodenhaat heersen. Daarom had Israel niets moeten doen, terwijl het werd aangevallen. Overigens zijn er ook in de Joodse staat doden gevallen….De term ‘extreme zionisten’ past daarin. De Joodse staat moet eerst vernietigd worden, daarna de christenen en dan de soenitische moslims die volgens het Iran ook niet op de goede weg zijn.

      • Beste Johan, er moeten een extreem hoog aantal burgerslachtoffers zijn als je alleen al de satellietbeelden van Gaza bekijkt die aanvankelijk zijn gepubliceerd, maar wentel je maar in je eigen gelijk. Netanyahu&consorten plus leiding Hamas zijn beiden oorlogsmisdadigers. Je kunt niet met bommen precisieaanvallen uitvoeren.

  2. Deze oorlog begon ruim honderd jaar geleden toen Zionisten het plan opvatten om in andermans land een exclusieve staat op racistische grondslag te stichten ten koste van de autochtone niet-Joodse bevolking die zou worden verjaagd zonder teruggave of vergoeding voor geroofde huizen en bezittingen.

    7 Oktober was een gewelddadige gevangenisuitbraak door getergde en gefrustreerde jonge mannen uit het geblokkeerde Gaza waar zij al vele jaren een uitzichtloos bestaan leidden. Daarbij zijn veel onschuldige slachtoffers gevallen, maar dat rechtvaardigt niet de massale genocidale moordpartij door Israël tegen een weerloze burgerbevolking waarbij inmiddels 40.000 doden vielen waaronder 14.000 kinderen(!).

    Israël heeft hiermee zijn bestaansrecht verspeeld voorzover het dat ooit had.

    Het is een misplaatst land voor een misleid volk.

    https://photos.app.goo.gl/BTttBfjjGrfXS9NH6

  3. “Het Westen zegt op te komen voor mensenrechten en het internationaal recht, stellen veel landen uit het mondiale Zuiden. Waarom, vervolgen zij, doet het dan zo weinig tegen Israël, dat in Gaza het internationaal humanitair recht schendt en zich volgens het Internationaal Gerechtshof, een VN-instantie, schuldig maakt aan illegale bezetting van de Palestijnse gebieden?

    ‘Laat het ons niet verbazen dat het vertrouwen in de fundamentele principes van de VN afneemt, in deze zaal en daarbuiten’, zei koning Abdullah II van Jordanië in New York. ‘De realiteit is dat sommige landen menen dat zij boven het internationaal recht staan.’

    (Volkskrant, 26.09.2024.)

    Israël pleegt volken- en kindermoord op nakomelingen van de niet-Joodse bevolking van Palestina en op 6 oktober kan dit in het Stadshart van Amstelveen worden aangemoedigd..

  4. Johan Bos per email:
    “Volkskrant is tegenwoordig zoiets als Prive. Ver weg van toen het een fatsoenlijke krant was, waaraan ik meewerkte.”

    RvW:
    Durft u dit niet te schrjjven op de plek die daarvoor bedoeld is, namelijk uw eigen weblog?
    De Volkskrant citeert trouwens alleen leden van de Verenigde Naties die zich zorgen maken over stelselmatige schendingen van het internationale recht.

    JB:
    O, jawel hoor. Ik was niet thuis. Maar weet u wat: neem u mijn opmerking over, en natuurlijk u belachelijke commentaar….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.