De gemeente gaat de toegankelijkheid voor fysiek gehandicapten van het Openluchttheater in Elsrijk in kaart brengen en waar nodig verbeteren. Unaniem nam daartoe de gemeenteraad woensdag een motie van Seniorenbelangen Amstelveen (SBA) aan.

Percy de Robles

SBA-fractievoorzitter Percy de Robles zei bij de behandeling van  de begroting van de gemeente voor volgend jaar dat bijvoorbeeld rolstoelgebruikers er op het ogenblik moeilijk terecht en naar het toilet kunnen. De motie werd mede ingediend door VVD, D66, Groen Links, BBA, CDA, AVA en Christen Unie.

Code

De Robles zei dat het Openluchttheater weliswaar op een mooie locatie ligt, maar dat de toegankelijkheid voor sommige groepen een probleem vormt. “Het pad naar de zitplaatsen is semiverhard, en bij de invaliden plaatsen is er amper ruimte om met een rolstoel of scootmobiel te manoeuvreren”, zei hij. “Zelfstandig is het voor hen dus eigenlijk onmogelijk met deze hupmiddelen een plaats te verkrijgen. Dat hoort niet. En volgens de Code Diversiteit & inclusie zou dat wel mogelijk moeten zijn. Zo zijn er wel toiletten aanwezig, maar die zijn niet toegankelijk voor invalide gebruikers.”

Eenzaam

Hij constateerde verder veel eenzaamheid onder ouderen door de coronacrisis en wees er op dat volgens hem het assortiment van de zogenoemde dementheek te klein is. “Dit terwijl nu het moment is om hierop door te pakken.” Aan de andere kant signaleerde hij dat veel ouderen door de crisis hebben geleerd met nieuwe communicatiemiddelen te werken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.