Volksvertegenwoordiging noemt de gemeenteraad zich. Onzin. Zodra het gezelschap op de electorale markt in verkiezingstijd, met het strooien van beloften, voorbij is, ziet de politiek niemand meer staan. Door mijn bewijslust en omdat je nooit te oud bent om te leren, nam ik de proef op de som. Om vervolgens het oorverdovende bewijs te bemachtigen van wat ik altijd al dacht.

Persoonlijk schreef ik álle fractievoorzitters aan met klachten over het niet meer dagelijks serveren van maaltijden voor bejaarden in BijKlaasje, een vestiging van zorginstelling Brentano. Die miste van meet aan enige horecakennis, zodat de tent is overgenomen door welzijnsorganisatie Participe. De buurt mag elkaar in het vervolg daar ontmoeten, mits dat binnen kantooruren gebeurt (van 9 tot 17 uur) en slechts vier dagen per week. In het weekend en op maandag is BijKlaasje gesloten. Toch luidt de kreet ‘Van Ouderenzorg naar Samenzorg’, waarvoor de gemeente de 625.000 euro, die zij van het Rijk kreeg, doorgaf een dat nieuwe project. Buurtontmoeting is er niet bij voor werkenden.

BBA

Het zou te voeren om uit te leggen wat ik de fractievoorzitters schreef. Maar alleen Burgerbelangen Amstelveen (bbA) en van de landelijke partijen 50Plus reageerden. De andere tien fracties gaven niet eens een ontvangstbevestiging.

Er zijn slechts twee mogelijkheden: De gemeenteraad is geenszins een volksvertegenwoordiging (1) of ik hoor niet bij het volk en wordt dus niet vertegenwoordigd (2). In beide gevallen is democratie een lachwekkend systeem. Het was overigens de grootste lokale partij die reageerde. Misschien dat daarin de oorzaak ligt van de opkomst der plaatselijke partijen. Zowel coalitie (VVD, D66, PvdA en Goed voor Amstelveen) als oppositie (GroenLinks, SP, CDA, AVA, BVNL en ChristenUnie).

Markt

Zodra de markt weer over de fracties is verdeeld, blijkt van de verschillende politieke inzichten niet veel over. Die gebruiken partijen alleen om hun fracties zo groot mogelijk te maken. En eens in de vier jaar heb je die verdomde kiezers nodig. Als dat leed weer is geleden door een beetje politicus regeert gewoon de politieke elite. Wie daarbij hoort, kan het best met elkaar vinden. Die belachelijkheid heet democratie. Een vlag op een modderschuit zogezegd…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.