Kennelijk geschrokken van de deining die in Bovenkerk is ontstaan en een vrijdag aangeboden (tweede) petitie tot gevolg had, zegt de gemeente nu toch over aanvullende maatregelen op het door B&W genomen Verkeersbesluit met bewoners te gaan praten.

Bewoners van het zogeheten ‘benedendijkse’ woongebied vrezen dat wegens de bussluis bij de Urbanuskerk er sluipverkeer door de zijstraten van de Noorddammerlaan komt. De bussluis op Salamander wordt namelijk volgens het Verkeersplan opgeheven.  De petitie was voorzien van vierhonderd handtekeningen.

Snel aanpassen

“We gaan met de bewoners om de tafel om een aanvullend plan uit te werken”, zegt verkeerswethouder Rob Ellermeijer. “Als blijkt dat de bussluis bij de Urbanuskerk inderdaad zorgt voor onveilige verkeerssituaties als gevolg van te veel autoverkeer in dit deel van Bovenkerk, kunnen wij snel aanvullende maatregelen nemen.”

Hij zei vrijdag toe samen met bewoners en belanghebbenden van Bovenkerk per direct te starten met de voorbereidingen om een plan uit te werken voor aanvullende verkeersmaatregelen in heel Bovenkerk. De petitie werd aangeboden in een strikt geheime bijeenkomst, waarvoor de media niet door de gemeente waren uitgenodigd.

‘Ongewenste effecten’

De voorbereidingen van de aanvullende maatregelen lopen volgens de gemeente parallel met de voorbereidingen van de aanleg van de bussluis voor de Urbanuskerk en kunnen versneld worden uitgevoerd als de sluis tot ‘belangrijke ongewenste effecten’ leiden in de verkeersbewegingen in Bovenkerk.

Gemeente en bewoners willen Bovenkerk veiliger maken door doorgaand verkeer (naar de Legmeerdijk) over de Noordammerlaan te stoppen. Maar het nu ter tafel liggende  Verkeersbesluit van B&W, maakt de buurtschap alleen maar onveiliger door het te verwachten sluipverkeer in kinderrijke buurten, zeggen de bewoners.

Smal

Volgens de gemeente is de Noorddammerlaan een smalle weg die ook door fietsers en bromfietsers wordt gebruikt en niet geschikt als doorgaande ontsluitingsroute in de noord-zuidverbindingen in Amstelveen. “Het drukke doorgaande verkeer langs deze route zorgt voor een onveilige verkeerssituatie”, zegt de gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.