In het kader van de energietransitie als onderdeel van het streven naar duurzaamheid wordt het nieuwe Keizer Karel College niet aangesloten op het gasnet. Dankzij een rijkssubsidie van € 770.000 wordt het gebouw gasloos.

De gemeente zelf investeert meer dan 21 miljoen in de school.

30 jaar

Volgens onderwijswethouder Frank Berkhout wordt het KKC nu nog duurzamer. “Door de renovatie kan het de komende dertig jaar het groeiende aantal leerlingen onderbrengen én voldoen aan het Frisse School principe: een goede en gezonde leer- en werkomgeving.”

Ook wethouder Floor Gordon van duurzaamheid is uiteraard opgetogen over de steun uit Den Haag haar beleid. “Geweldig dat deze middelbare school dankzij de subsidie kan overstappen op een duurzame energiebron. Het is goed dat we samen met de schoolbesturen optrekken om onze duurzaamheidsambities te bereiken.”

Stichting

Bestuurder Arend Smit van Stichting Keizer Karel is het met haar eens. “Als stichting vinden we de toekomst van onze leerlingen niet alleen qua onderwijs maar ook wat betreft de wereld die we voor hen achterlaten belangrijk”, zegt hij. “Het is fijn dat het rijk men ons en de gemeente samen in duurzaamheid investeert.”

Begonnen

Inmiddels is men begonnen met voorbereidende werkzaamheden aan de Elegast voor de tijdelijke huisvesting op het naastgelegen sportterrein. Voor de sportvoorzieningen van de school komt nog een apart plan. Daarbij is het uitgangspunt dat de nieuw te bouwen sportaccommodatie buiten schooltijd ook door andere verenigingen gebruikt kan worden. De oplevering van het nieuwe KKC is gepland in 2022.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.