Omdat Schouwburg Amstelveen op 3 januari vijftig jaar bestaat nodigt die dit seizoen een aantal scholen uit om gratis een voorstelling te bezoeken. Openbare Basisschool ‘De Pionier’ was de eerste school die donderdag (17 oktober) van deze uitnodiging gebruik maakte. De groepen 5 tot en met 8 kwamen naar de nieuwe jeugdvoorstelling ‘Giselle’, voor kinderen die ouder zijn dan acht jaar, van De Toneelmakerij i.s.m. DOX.

Giselle is een van de beroemdste balletten ter wereld.

Beats

De Toneelmakerij en DOX presenteren een actuele bewerking, vol songs, beats en hiphop. De Toneelmakerij komt jaarlijks met spraakmakende jeugdvoorstellingen bij de schouwburg. Op zondag 5 januari is Giselle opnieuw in de schouwburg te zien, ditmaal voor
het reguliere publiek.

Gouden jubileum

Bij de start, vijftig jaar geleden, heette de schouwburg nog cultureel Centrum Amstelveen. In de gemeenteraad was D66 tegen de term ‘schouwburg’, omdat het een centrum moest worden waar de hele dag de bevolking welkom was voor creatieve activiteiten. De VVD was daartegen en verwees onder meer naar het Geert Teis Centrum in Stadskanaal.  Het is tenslotte toch een theater geworden.

In het kader van het gouden jubileum worden gedurende het theaterseizoen allerlei feestelijke activiteiten en acties georganiseerd. Met het aanbieden van een gratis theaterbezoek aan scholen wil de schouwburg zoveel mogelijk kinderen op jonge leeftijd kennis laten maken met de magie van het theater.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.