Op buitenplaats Wester-Amstel aan de Amsteldijk-Noord 55 wordt van vrijdag 13 juli tot en met zondag 29 juli een expositie gehouden van werken van Astrid Ferdinand en Ienke Damsté.

Astrid Ferdinand maakt grafiek en tekeningen van mensen en landschappen (foto boven). Met name de natuur in verstedelijkt gebied heeft iets dramatisch, wat er vandaag is, kan morgen zomaar weg zijn. Haar werk laat de kijker even stilstaan bij een karakteristieke boom of het uitzicht op een weidegebied met in de verte de stad.

Voordat beeldhouwster Ienke Damsté een beitel in haar steen zet maakt zij een kleimodel. Het einddoel moet duidelijk zijn, de weg ernaar toe is soms confronterend. Zij werkt het liefst met albast, marmer of serpentijn en maakt zowel abstracte als figuratieve beelden. Naast steen werkt Damsté ook met brons en epoxy hars.

De expositie is geopend van vrijdag tot en met zondag van 11.00 uur tot 16.30 uur en op feestdagen. De toegang is gratis. Honden worden niet toegelaten.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.