Docente Carla Keesman van scholengemeenschap Panta Rhei aan Pandora is genomineerd voor de strijd om de landelijke titel Leraar van het Jaar 2018. Zij is een van de tien kandidaten uit het voortgezet onderwijs voor deze titel.

De organisatie van deze verkiezing, de Onderwijscoöperatie, liet op donderdag 5 juli een taart bezorgen bij Panta Rhei. De jury roemt de kwaliteiten van docent Carla Keesman (Zorg & Welzijn) en ziet in haar een goede ambassadeur voor het beroep.

Keesman, nog wat beduusd, denkt dat ze haar nominatie te danken heeft aan haar betrokkenheid: “Ik vind het belangrijk om de kwaliteiten van iedere leerling op zijn eigen niveau te bekijken en zo het beste uit de leerling te halen. Ik luister zonder te oordelen. Ik merk dat leerlingen maar ook collega’s me veel persoonlijke dingen toevertrouwen.”

Persoonlijke aandacht is de kracht van het vmbo, zegt Keesman. Aan leerlingen bij wie het even iets minder gaat, vraagt ze wat ze nodig hebben om beter te presteren. Ze vervolgt: “Dan ontdekken ze hun kwaliteiten. Ik zie mooie dingen gebeuren. Op het leerplein Zorg & Welzijn bestaan geen taboes. Dat zegt ook iets over mijn collega’s. Leerlingen mogen hun eigenheid behouden en durven zich daardoor kwetsbaar op te stellen.”
De genomineerde docent heeft een tip voor haar collega’s in het hele land. “Houd die open blik, maar blijf wel kritisch. Houd bij alle technologische vernieuwingen oog voor de menselijke factor.”

Als Panta Rhei zijn we bijzonder trots op de nominatie Leraar van het Jaar voor onze docent Carla Keesman.

 

1 COMMENT

 1. Beste Carla,
  Van harte gefeliciteerd met de prijs v.d beste leraar van het jaar.
  Ik heb dit geweldige nieuws pas online gelezen.
  Beter te laat dan nooit
  Verder wens ik jou en jouw gezin fijne feestdagen en gelukkig nieuwjaar

  Liefs,Latifa Ahayan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.