In Amstelveen wordt op het bijenpark aan Lands de Akker geen open imkerijdag gehouden het komende weekend, maar wel op dat in Amsterdam aan de Baron Schimmelpenninck van der Oyeweg 4. Daar kan men zaterdag 14 juli van 10.00 tot 17.00 uur terecht voor informatie over het houden van bijen.

Men ziet er ook hoe bijenwas wordt gemaakt, hoe honing wordt geslingerd en men kan onder een microscoop een bijenangel bekijken.

In het weekend van 14 en 15 juli houden imkers op meer dan 230 locaties in het land open huis. Voor het negende jaar op rij organiseert de Nederlandse Bijenhoudersvereniging deze Landelijke Open Imkerijdag, het grootste imkerevenement in ons land. Bezoekers krijgen uitleg over werksters, darren en de (bijen)koningin en praktische tips over het bij-vriendelijk maken van eigen tuin en balkon. Ook ziet men hoe honing wordt gemaakt en men gaat in bijenkast op zoek naar de koningin.

www.bijenhouders.nl/landelijke-open-imkerijdag

Belang van bijen

Insecten en in het bijzonder bijen staan volop in de belangstelling. Hun voortbestaan is in gevaar. Bijen zijn onmisbaar voor ons dagelijks voedsel. Het is daarom van groot belang de leefomgeving van mensen zo bij-vriendelijk mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door het planten van allerlei bloeiende gewassen waar nectar en stuifmeel kan worden verzameld. Imkers laten tijdens het weekend van 14 en 15 juli zien hoe het met de honingbij gaat en wat men kan doen om de Nederlandse bijenpopulaties te verbeteren.

Nederland telt ongeveer 10.000 imkers waarvan 80% is aangesloten bij de Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV). De vereniging leidt jaarlijks nieuwe imkers op. Dit jaar zijn dat er meer dan 1.000.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.