De Amstelzijde (horecastrip aan Amstelveense kant van Ouderkerk) werd verkeersveiliger en het aantal parkeerplekken is uitgebreid, meldt de gemeente. Er kwamen voor horecabezoekers en vergunninghouders nieuwe toegangswegen naar parkeerterreinen in het gebied tussen de Amstelzijde en de Oranjebaan. Daarmee zijn de werkzaamheden aan de Amstelzijde afgerond.

Aan de Amstelzijde zelf en bij het Jagershuis zijn alleen nog parkeerplekken voor vergunninghouders over. Horecabezoekers kunnen hier niet meer parkeren.

Met de voltooiing van de nieuwe aanrijroute via de Amstelslag naar parkeervoorzieningen aan de achterzijde van de horeca aan de Amstel is volgens de gemeente de jarenlange ambitie bereikt meer ruimte te geven aan de kade en de horecaterrassen, de parkeersituatie te verbeteren voor zowel bewoners als bezoekers en de Amstelzijde verkeersveiliger te maken. De werkzaamheden zijn ook tijdig afgerond vóór de brug over de Amstel wordt vervangen. De gemeente wilde de bereikbaarheid van de Amstelzijde te garanderen tijdens de bouw van de brug en dat is gelukt, zegt zij. 

Extra parkeerplaats

Er liggen nu twee nieuwe wegen, met daaraan gekoppeld twee parkeerterreinen voor horecabezoekers. Ook kwam er een nieuw parkeerterrein voor vergunninghouders. Verder is het parkeerterrein van Restaurant Loetje nu vanaf deze nieuwe wegen via de achterzijde bereikbaar. Loetje heeft de ingang van haar parkeerterrein via de Amstelzijde inmiddels afgesloten voor het publiek.  Bezoekers kunnen parkeren op de twee betaalde parkeerterreinen. Eén voor kort parkeren (tarief € 2,10 voor de eerste 2 uur, daarna € 1,05 per uur) en één voor lang parkeren (tarief € 8,- per 24 uur). Op het parkeerterrein van Loetje geldt ook het tarief voor kort parkeren.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.