‘I’ve got a feeling we’re not in Kansas anymore’ heet de tentoonstelling in Stadshart die vrijdag door cultuurwethouder Herbert Raat werd geopend. De expositie laat werk zien van startende en gevestigde kunstenaars in Binnenhof 28, geopend op 18, 19 en 20 oktober van 10.00 tot 18.00 uur.

‘I’ve got a feeling we’re not in Kansas anymore’ zegt Dorothy in de film The Wizard of Oz (1939) als ze in een situatie van een hevige storm en zij komt neer op een totaal andere plek dan waar zij woonde.

Vreemde plek

Men loopt naar buiten en de wereld is plotseling compleet veranderd. Niet alleen de omgeving, maar ook de mensen, de omgangsvormen, de regels en de logica. Een dergelijk Je loopt ongemakkelijk gevoel te zijn op een vreemde plek, gepresenteerd in de film, baseren de kunstenaars hun werk.

Dorothy’s uitroep wordt tegenwoordig figuurlijk gebruikt om situaties te omschrijven die afwijken van de norm. Het thema van de expositie raakt aan hedendaagse maatschappelijke ontwikkelingen en de dilemma’s waar we als individuen voor komen te staan in een snel veranderende samenleving, menen de organisatoren.

Selectie

Dertien kunstenaars zijn uitgenodigd te reflecteren op het thema. De selectie bestaat uit startende en gevestigde kunstenaars, waaronder studenten die recent afstudeerden aan de Gerrit Rietveld Academie, maar ook gevestigde kunstenaars met een internationale reputatie. De expositie bestaat uit nieuw en bestaand werk.

‘I’ve got a feeling we’re not in Kansas anymore’ is een initiatief van kunstenaars Robbert Weide, Thom van Rijckevorsel en Anne-Marie van Meel.  De gemeente hielp bij de organisatie van de expositie en cultuurwethouder Herbert Raat opende die.

Deelnemers

Aan de tentoonstelling nemen de volgende kunstenaars deel: Tunde Dawkins, Eleri, Silvia Gatti, Sam Janssen, Frederique Jonker, Felipe van Laar, Bert McLean, Anne-Marie van Meel, Urs Moore, Thom van Rijckevorsel, Eva Spierenburg, Robbert Weide, Sylvie Zijlmans.

Toegang is gratis

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.