Floortje Gordon

Hij werd keer op keer al als ‘toekomstige wethouder’ aangekondigd, maar omdat GroenLinks weer niet in de coalitie kwam, kon Frans Huissen kennelijk weer de talkshow BV Amstelveen presenteren in P60. En nog wel over het bij zijn partij hoog in het vaandel staande thema ‘Duurzaamheid’. Hij mocht er, na naar eigen zeggen wegens zijn kandidatuur voor het wethouderschap in de keuken van de Amstelveense politiek te hebben gekeken, onder meer wethouder Foor Gordon (D66) over interviewen, die duurzaamheid in haar portefeuille heeft.

“Het is niet zo dat wij stil zitten, maar er is heel veel te doen”, zei die. Huissen, in

Charles Groenhuijsen

Amsterdam wonend en directeur van de Vrijwilligerscentrale, vroeg naar de bekende GroenLinks-weg. Overigens moet de eerste kritische vraag bij BV Amstelveen nog worden gesteld, want die talkshow – met vrijwel steeds hetzelfde publiek – is vooral bedoeld als reclame en oorverdovende positieve benadering van alles wat er in Amstelveen gebeurt.

Optimisten

Reclame voor zijn boek ‘Optimisten hebben de hele wereld’ maakte ook Charles Groenhuijsen, de eigenlijk niets over Amstelveen wist (“hoeveel inwoners heeft het eigenlijk?”), maar des te meer over Amerika en Obama, die hij enkele malen op video aan het woord liet. Obama, door Groenhuijsen hoog geacht, meldde onder meer dat er tegenwoordig meer democratie in de wereld is dan 20 jaar geleden.

Als we maar willen kan Amstelveen binnen 15 jaar energieneutraal zijn, vertelde Gideon Goudsmit en Floor Gordon liet weten dat voor haar duurzaamheid weliswaar op haar prioriteitenlijst staat, maar dat zij de stad niet alléén regeert. Zodat zij evident niet alle open deuren die GroenLinkser Huissen aanreikte kon intrappen. En wat ze wel even kwijt wilde: De gemeente kan onmogelijk alle kosten voor verduurzaming van de bestaande woningvoorraad op zich nemen.

Gedicht

Nieuw en mooi was dat er een bloemenarrangement was, wat een gemeente die ambtelijk Aalsmeer onder haar goede neemt niet misstaat.  Bjorn Rozen zorgde voor de muziek en omdat die een gedichten van Koos Hagen van een melodie voorzag en vrijdag bij de presentatie van diens bundel was, kreeg ook de voormalige Stadsdichter de kans een gedicht voor te lezen.

1 REACTIE

  1. Niets bijzonders toch? Zo doen wij dat hier in Amstelveen.
    Typisch voorbeeld van een oligarchie , tegenwoordig netwerk genoemd, maar nog steeds bestaand uit elkaar de bal toespelend , vriendjespolitiek bedrijvend clubje die als smeermiddel etentjes, borreltjes gebruiken, waar zelfs de burgervader onlangs aan mee deed in een sterk door Raat gepushte pizzeria. Men zegt dat is altijd zo geweest. Het zal wel, maar bij dit soort gedoe heeft maar een heel klein groepje profijt van.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.