In tegenstelling tot hoe het een paar jaar geleden nog was, toen de nu geweerde pers nog wel werd uitgenodigd, vond in het raadhuis vrijdag (11 oktober) het zogeheten Burgemeestersontbijt plaats. Leerlingen van groep 7 van Openbare Basisschool De Westwijzer ontbeten samen met burgemeester Tjapko Poppens. De media zijn blijkbaar steeds minder welkom bij de lokale overheid.

Het Burgemeestersontbijt is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt en wordt gehouden in de ‘Week van Ons Eten’.

Gezond

Bakkerij Vooges maakte het ontbijt mede mogelijk. De pers kreeg achteraf een persbericht, dat zegt dat Poppens wil dat kinderen ‘goede gewoonten’ aanleren, zoals ‘gezond ontbijten’ alvorens naar school te gaan. Hij vertelde wel veel te weten te zijn gekomen over de ontbijtgewoonten van de klas, maar het persbericht zegt daar niets over. Wel dat allerlei andere onderwerpen aan de orde kwamen, maar ook dáárover zwijgt de gemeente.

JOGG

De reclame die in vrijwel elk zogenaamd persbericht van de gemeente staat, bestaat er ui te benadrukken dat Amstelveen een ‘JOGG gemeente’ is, zonder uit te leggen waar JOGG voor staat, maar dat landelijke programma heeft iets met gezondheid te maken.

De gemeente zicht zich op water drinken, meer bewegen, gezond eten en een gezond gewicht, meldt het communicatieteam. Ook was JOGG-regisseur Sven Kuit kennelijk bij het ontbijt om de kennis van de kinderen over gezondheid door middel van een quiz. Ook daarover volgen nul mededelingen.

2 REACTIES

  1. Maar Johan snap je dan niet dat men zich steeds minder zic aan transparantie wil laten liggen. De communicatiemedewerkers (lees afdeling propaganda) vullen het maar al te graag zelf in. Dit hebben ze schijnbaar zo geleerd volgens de modernste inzichten op de school van journalistiek.

    • Even ter aanvulling; Een foto waar kinderen op staan daar moet nadrukkelijk toestemming zijn gegeven door de ouders , zo niet dan kan de school c.q. leerkracht daardoor in moeilijkheden komen wegens schending van de privacyregels. Jaren geleden is mij hetzelfde overkomen toen ik een journalist had toegestaan om foto’s tijdens een les in mijn klas te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.