Hoewel hij vond dat er zo langzamerhand geen dag en week in jaar, niet aan bepaalde thema’s zijn gewijd was onderwijswethouder Frank Berkhout vrijdag toch op de school Panta Rhei aanwezig, aan de vooravond van de Dag van de Leraar, die zaterdag internationaal wordt gevierd. De gemeente gaf alle leraren ter gelegenheid van die dag gebak en bioscoopbezoek. Op dat laatste moeten zij overigens nog even wachten: De filmvertoning vindt in Schouwburg Amstelveen plaats op dinsdag 8 en maandag 21 oktober om 19.00 uur.

Het was trouwens niet toevallig dat Berkhout de VNBO- en Mavo-school Panta Rhei koos. Want op de Dag van de Leraar werd na vijftig jaar tijdens een reünie (van oud-docenten en –scholieren) de naam officieel werd gewijzigd in Futuris. De taartjes kwamen overigens van de lokale firma Koolhaas.

Aula

Naar niet alleen de naam is nieuw. Ook zijn allerlei interne veranderingen aan het gebouw aan Pandora doorgevoerd, onder meer in de aula en docentenkamer. De aula kent men niet meer terug en zitjes en een boom in het midden hebben de vroegere zaal-opstelling vervangen. Directeur Matthijs Ran is er blij mee. Hij vertelt dat naar het vroege ontbijt, op kosten van de gemeente, steeds meer leerlingen komen en sommigen ook hun ouders meenemen naar de aula.

Personeel

Overigens zijn niet alle personeelsleden ook docenten. Van de 102 mensen in dienst van de school, zij er 77 leraren en leraressen. De gemeente trakteerde alle basis- en middelbare scholen op taartjes en dus het bioscoopbezoek. Volgens Berkhout wordt op de Dag van de Leraar het belang van het deze dag vieren we het belang van het onderwijs en van alle leraren gevierd. Zij weren zich met die dagelijks van hun taak. ”Met bevlogenheid, aandacht en geduld werken zij aan de toekomst van onze kinderen”, zegt hij. Vandaar de gemeentelijke waardering en dank tijdens de Dag van de Leraar. Bij de filmvertoning worden de leraren getrakteerd op popcorn en een drankje, terwijl ze naar de film Das Lehrerzimmer kunnen kijken met collega’s.

Fotobijschrift: Frank Berkhout (rechts) overhandigt een doos vol gebakjes aan directeur Matthijs Ran in de docentenkamer van Futuris.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.