Een ‘openhartig’ gesprek over eenzaamheid blijkt aan de vooravond van de Week van de Ontmoeting, op 25 september, in aanwezigheid van wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg en Welzijn, foto) te hebben plaatsgevonden. Zo open was het niet en wat er precies gezegd werd, is ook niet duidelijk, want de pers werd geweerd, overigens gebruikelijk bij de gemeente.

De bijeenkomst werd georganiseerd door Better Together Amstelveen, waarin zich blijkbaar diverse organisaties hebben verenigd, want een nieuw segment van de markt – de eenzaamheidsmarkt – is nu eenmaal ontdekt. Meer dan twintig organisaties met ‘professionals’ zijn bij Better Together Amstelveen aangesloten.

Méér dan leuks organiseren

Midden in de Week van de Ontmoeting werd een ‘persbericht’ toegestuurd. Behalve Marijn van Ballegooijen waren psychosomatisch therapeut Roy Rutgers en ‘deskundige en trainer’ Bill Admiraal er. Die spraken ‘openhartig met inwoners en vertegenwoordigers van een aantal maatschappelijke organisaties over eenzaamheid’, wordt gemeld. Hoe die inwoners van de bijeenkomst wisten, is een raadsel. Een panel praatte met de aanwezigen over wat eenzaamheid precies is.

Dat eenzaamheid diverse oorzaken kent, wat iedereen weet, werd er nog eens gezegd. En er zijn diverse oplossingen die tal van organisaties aanreiken, want het is nu eenmaal een markt, waarop ook marketingbureau BetterTogether zich richt namens o.a. KWF, Cliniclowns, Hersenstichting en Rode Kruis. De bijeenkomst kwam niet verder dan koffie-ochtenden en ‘maatjes’. Maar eenzaamheid betekent meer dan iets leuks organiseren, zei Van Ballegooijen. “Het belangrijkste is dat we bij iedereen heel goed luisteren naar waar de oorzaken liggen en hoe iemand het beste geholpen kan worden.”

Cursus

Volgens het persbericht kent iedereen gevoelens van eenzaamheid en is het belangrijk die te herkennen. Daar start op vrijdag 1 november een cursus voor. Op www.bettertogetheramstelveen.nl staat overigens het hele het aanbod. Ook kunnen mensen daar het verslag van de bijeenkomst lezen, ofwel het persbericht dat wij kregen toegezonden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.