Voor het eerst werd de door AmstelveenSport ingestelde oeuvreprijs, de Peter Postprijs, er uitgereikt. Die ging naar tennisser Rolf Thung, nadat het allereerste beeldje aan de weduwe van de beroemde in Amstelveen wonende wielrenner, Marionne Post, was gegaan.

Vlnr: Heleen van Ketwich Versteeg, Marionne Post, winnaar 1e oeuvreprijs Thung en Peter Bot.

Slagerij Stronkhorst verkoopt lekker vlees. De reclame, die velen in de lach deed schieten, kwam uit de mond van winnaar van de Rabo-aanmoedigingsprijs Inno Loeber (foto hierboven rechts), terwijl hij de slager als sponsor voor zijn judoprestaties, evenals zijn ouders, dankte met de mijlpaal van € 150. Hij was de enige die een dankwoord uitsprak tijdens het sportgala van AmstelveenSport, het voormalige Sportbedrijf, vrijdag in het Keizer Karel College.

Sportstad

De nieuwe directeur van het sportbedrijf Heleen van Ketwich Verschuur, komend uit de

Vlnr: Jenna Telles, Milou-van den Berg en Barbara Galek Olsthoorn.

kunstsector (zij was onder meer directeur van Jan van der Togt Museum), die als een van de eerste acties de prijs bedacht, zei zich volledig op haar plek te voelen. Zij prees de andere 81 medewerkers en vertelde dat in Amstelveen 253 sportaccommodaties zijn en 150 – verenigingen. De nieuwe naam past volgens haar beter bij de missie: Amstelveners in beweging krijgen. De 81% van de bevolking die nu zegt te bewegen moet 100% worden, zei ze. “Wij willen opnieuw de sportstad van Nederland worden.”

Supervrijwilliger

Burgemeester Eenhoorn reikte daar een cheque uit aan de ‘supervrijwilligers van het jaar’, respectievelijk een vrouw en een man, waarmee in feite alle vrijwilligers bij sportverenigingen werden geëerd. Zonder dat vrijwillige leger zouden sportverenigingen kunnen worden opgeheven. Deze keer gingen de cheques en bloemen naar Jeanne Hogerwerf van LTC Starbaan (tennis) en Giovanni Raineri (Amstelveen Heemraad). “Iedereen weet dat heel veel van de vrijwilligers afhangt”, zei de burgemeester, die verder een lans brak voor bestuurders van de clubs. “Die doen het in de ogen van leden nooit helemaal goed”, zei hij, uit eigen ervaring.

KKC

Het sportgala werd deze keer gehouden in het Keizer Karel College, dat de deuren open zette voor 400 gasten, onder wie – naast Eenhoorn – ook de gemeentesecretaris, wethouder Floor Gordon van economie en de directeur van de Rabobank Amstel en Vecht.

Leerlingen van het KKC profileerden zich als obers, dansers en entertainers. In het atrium van het KKC zijn de gasten getrakteerd op een welkomstdrankje dat zij onder het genot van zang van Alissa van Omeren, dans van Catarina Martins en saxofoonspel van Joep Grotendorst nuttigden. Chung Do Kwan & Special Needs, later op de avond overigens uitgeroepen tot sportvereniging van jet jaar, gaf een demonstratie Tae Kwondo. Dance Improvement opende het hoofdprogramma door op het podium en in de hele zaal een hiphop dans te laten zien. De avond werd geleid door presentator Mathijs Groenewoud.

Kampioenen

Na het hoofdprogramma inde aula werden alle kampioenen en hun titels opgenoemd, terwijl zij één voor één van de showtrap in het atrium af kwamen met de trofee “De trap naar succes” gemaakt door Stichting Doen.

Behalve naar winnaar Loeber kregen ook Michael Dijkstra (schermen) en Tyler Eyk (wielrennen) bij de jongens als genomineerden in het kader van de aanmoedingsprijs cheques van de Rabobank. Bij de meisjes waren dat Milou van den Berg (atletiek), Barbara Galek-Olsthoorn (ritmische gymnastiek) en de winnaar: Jenna Telles.(karate).

Stimuleringsprijs jongens: Jelle-Boonstra, Casper Rammeloo, Onne Elgersma.

Stimulering

De Rabobank kwam als elk jaar niet alleen met aanmoedigings-, maar ook met stimuleringsprijzen voor jong talent. Die gingen naar:Jelle Boonstra (schaatsen & wielrennen), Onno Elgersma (schaken) en de winnaar Casper Rammeloo (honkbal) bij de jongens en naar Jade Linthorst (voetbal), Annelotte Maitland (roeien) en de winnaar Isabel van den Berg (atletiek) bij de meisjes.

Sportvereniging

De drie genomineerde verenigingen voor de titel ‘Sportvereniging van het jaar 2018’, waaraan en geldprijs van € 2500 is verbonden, waren: Amstelveense Rugby Club (ARC), Roda ’23 (voetbal) en Chung Do Kwan & Stichting Special Needs. De laatste kreeg de onderscheiding. Volgens de jury bieden de genomineerde verenigingen plaats aan iedereen, ongeacht gender, geaardheid, uiterlijk of niveau

Oeuvreprijs

De in het leven geroepen oeuvreprijs werd de eerste keer uitgereikt door Peter Bot, voormalig spotwethouder en voorzitter van de jury. De prijs gaat jaarlijks naar een persoon die voldoet de meeste van  de volgende kenmerken voldoet: (Oud) topsporter, een (inter) nationale carrière, een connectie met Amstelveen, die binnen de sport verbindend is geweest, een voorbeeldfunctie voor de jeugd heeft, na  zijn of haar actieve carrière werkzaam is geweest of gebleven binnen de sport.

Kampioenen

De kampioenen van 2018 zijn: Noëlle Roorda, Isabel van den Berg – Atletiek; Jack Holland, Jochem Manné, Sophie Li, Laila Lechkar – Badminton; Inno Loeber – Judo; Carlijn Voermans, Ilja Jansen, Marjolein de Broekert –Hockey; Vincent Kalf, Yuri Aarnoudse, Olaf Staal, Walter Kalf, Niels Krouwel – Kanovaren; Jop de Graaf – Nunchaku; Mechiel Versluis – Roeien; Michael Dijkstra, Suhayl Nawar, Rezk Nawar – Schermen; Remco de Bruin – Snelwandelen; Rolf Thung, Martin Koek – Tennis; Tessa van Kamperdijk, Hailey Sceats, Kate Sleutel, Tess van der Himst, Danae Dijkman – Turnen; Tyler Eyk, Enzo Leijnse, Tijmen van Loon, Patrick Bos – Wielrennen; Erwin Zuijdervelt, Joanne Groeneveldt, Elisa de Groot, Arnold de Rover – Zwemmen; Selena Bernard – Streetdance; Amy Dudink, Ann-Celina Lloyd-Jones, Aude Lemme, Carlijn Boonstra, Deborah Holzhaus, Elise Ganser, Fatima Ell Haddaoui Ihaddouchen, Iris Ijzerman, Jantine Gelton, Kendra Jonas, Maaike Veldhuisen, Michelle Borm, Myfanwy Griffith, Nadia Romp, Nynke van Slochteren, Rebekah Burke, Robin Zuiderhoek, Ronnie Martinez Gion, Sabrina Hass, Saskia Herrmann, Sharona Barends, Susanne Rits, Sytske de Jong, Yvette Silbernberg, Ziggy Pengelly – Rugby – ARC All Blues; Anna Nooij, Chantoya Komara, Indy Nijman, Jade de Bruin, Lara Karssen, Milou Tesfamariam, Nathalie Tesfamariam, Robin Adjei Adoh, Sofie Thiemen, Sylvia Bruinsma – Buenting Sport – Trouble; Sem van der Baan, Jayden Burke, Milo Koers, Jonathan Amirineni, Aiden Benjamin, Kristian Marinovic, Djairo de Jong, Kiron Issidorides, Mark Oosterbaan, Kiyani Lieuw Kie Song – Basketball – MBCA U12 jongens; Annefleure Snoek, Sally Salomons, Katie Harris, Meike Lubbers, Birgit Viguurs, Lot de Villeneuve, Anne van Nierop, Caroline Hazeweijer, Lotte Heerkens, Nathalie Hennis, Miranda Veringmeier, Sjoukje Minnema, Kanishka Kumar, Gwen Bloemen – Cricket – VRA Dames 1

2 COMMENTS

  1. Ik zou ook wel eens willen weten hoe de sportverenigingen op diegenen die geen talent hebben richten. Of de bevolkingsgroepen die wat achter blijven bij de breedtesporten. Je kan dan denken aan expats , statushouders ,sommige allochtonen, en ouderen.
    Jammer dat burgerpapa Bas enkel de voorzitters van de verenigingen benoemt, omdat zij het nooit goed zouden doen. Hetzelfde geldt toch voor scheidsrechters en zeker grensrechters?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.