Met een schot met een confettikanon startte opende wethouder Floor Gordon zondag de internationale voorleesdag in de bibliotheek op het Stadsplein. Daar werd voorgelezen in verschillende talen, zoals Japans, Indiaas, Engels, Russisch, Spaans, Portugees en Chinees.

Gordon er opnieuw een bevestiging in van het internationale karakter van Amstelveen, waar ook kinderen uit 134 verschillende landen wonen. Lezen is heel belangrijk, volgens haar. “Elke dag een kwartiertje voorlezen, zorgt ervoor dat je kind elk jaar 1.000 nieuwe woorden leert. En kinderen die al vroeg in aanraking komen met boeken, hebben later een voorsprong op school.”

Prentenboek

Er werd op verschillende plekken voorgelezen in ongeveer zeven talen uit het Prentenboek van het Jaar ‘Een huis voor Harry’. Ouders kregen ook tips op het gebied van voorlezen. Het lidmaatschap van de bibliotheek gratis is tot 18 jaar gratis. Meer informatie is te vinden op: www.debibliotheekamstelland.nl.

Concentratie

Voorlezen prikkelt ook de fantasie van kinderen, vergroot hun concentratievermogen en is goed voor de band van ouders met een kind, zegt de bibliotheek. ‘Ook stimuleert voorlezen in de moedertaal de taalontwikkeling, waardoor men andere talen sneller leert beheersen. Door voor te lezen in een moedertaal voelt men zich comfortabel en kan men zich ook beter uitdrukken, wat voor meer contact tussen de ouder en het kind zorgt.’

 

 

1 REACTIE

  1. Kinderen die al vroeg in aanraking komen met boeken en verschillende talen, krijgen later problemen met bestuurders en ambtenaren die niet willen luisteren of die hen domweg niet willen begrijpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.