Het moet veiliger worden de  rond de Michiel de Ruyterschool. Dat vindt het CDA in de gemeenteraad, die mondelinge vragen in een raadscommissie gaat stellen. Een groep leden van die partij stapt sinds vrijdagmorgen geregeld op de fiets om onveilige verkeerssituaties in de gemeente te bekijken.

Al tijdens die eerste rit werd vastgesteld, wat blijkens klachten van omwonenden en ouders van kinderen op de school al aan de partij was gemeld, dat de situatie er niet optimaal veilig is voor de leerlingen.

Chaotisch

‘Voor kinderen die lopend of met de fiets naar school komen is de situatie ingewikkeld en af ten toe zelfs regelrecht chaotisch’, zegt het CDA. De schoolgaande kinderen moeten volgens haar rekening houden met automobilisten die vanaf de Laan Rozenburg links of rechts afslaan. Ook zou het zicht worden beperkt door veel geparkeerd staande auto’s en is de situatie bij de parkeerplaats van de flat volgens her CDA onveilig. ‘Vooral op de momenten dat kinderen die aan komen rijden het pad kruisen van vertrekkende auto’s.’

Bushalte

De recente aanleg van een bushalte voor lijn 174 aan de zuidkant van Laan Walcheren, ter hoogte van de Texelstraat, maakte het er niet beter op. is qua veiligheid verre van optimaal. “Door de aanleg is het verplichte fietspad en het trottoir iets verlegd. Het CDA is tijdens de fietstocht aangesproken door bewoners, die de nieuwe situatie als erg gevaarlijk ervaren. “Het is wachten op het eerste grote ongeluk”, citeert de partij een van hen.

Zij wil de komende tijd gaan praten met ouders van schoolgaande kinderen, buurtbewoners en de directie van de Michiel de Ruyterschool en de Roelof Venemaschool. In de commissie die over verkeer en veiligheid gaat, wil het CDA vragen waarom het gebied rond de Michiel de Ruyterschool niet is ingericht als schoolzone. Zij informeert ook naar acties waardoor de veiligheid op korte termijn kan verbeteren.

 

 

6 REACTIES

 1. Dat was 15 jaar geleden al zo. Nooit iets aan gedaan blijkbaar. Dus goed idee Frank Bikker, maar welk goed idee? Een klein beetje handhaven met die anderhalve handhavers en die ene politiewagen die er in deze gemeente rondrijdt? Ik lach me dood. De SUV’s stonden daar toen ook al, met alle verkeersproblemen en gevaarlijke situaties. Er is gewoon nooit iets gedaan, want stel je voor dat je de eigenaren van die krankzinnig gevaarlijke situaties er op aan gaat spreken. Hahahahaha, joh het is overal hetzelfde. Druk, druk, druk en snel, snel snel en duur, duur duur, dat is gewoon Amstelveen.

  Met een paar leuke fotomomentjes van de heer Raat. Dat is Amstelveen. De veiligheid van kinderen is ondergeschikt aan de economische voordelen die die sjesers r uit kunnen halen. Nooit is er iets gewijzigd aan de veiligheid voor kinderen.

 2. Overigens dat CDA neem je toch niet meer serieus met de verkiezingen op komst? Beetje voor de bühne en een klein beetje voor die veiligheid.

  • Zonder meer waar, maar als je het zegt, kun je ook na de verkiezingen moeilijk meer terug, als andere politieke partijen, schooldirecties , oudercommissies, MR commissies dit warm houden, anders ga je af als een gieter, maar de belanghebbende partijen moeten wel hun mond open doen.
   En om je achter de kwestie van personeelstekort te verschuilen kan ook niet, we hebben ook nog handhavers en studenten van de politieacademie, die ook ingezet werden bij autocontroles bij het Stadshart.

 3. Wat mij verbaast is de verbazing over die onveiligheid. Ten eerste was die te voorzien en had die dus voorkomen kunnen worden. Ten tweede is er genoeg over geklaagd, maar is de gemeente (bestuur, raad en ambtenaren) daar doof voor. Dat laatste kan ook niemand verbazen.

  • Verbaast mij niets @ App. Die onveiligheid was er dus 18 jaar geleden al of nog langer geleden toen de Michiel nog in haar oude pand zat. Mijn dochter, nu 31 reed daar heen met haar fiets en iedere dag weer hoopte ik, dat zij heelhuids heen en weer kon gaan. Er is niks veranderd. Het is misschien erger geworden, dat wel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.