Er is een adviesorgaan voor groen. Dat heet de Groenraad en bestaat uit zeven vrijwilligers, waaronder vijf door het college van B en W benoemde nieuwelingen. De twee anderen wachten nog op een opvolger. Wethouder Floor Gordon (Groen) overhandigde de nieuwe leden de benoemingsbrieven.

Voor hun gevraagde en ongevraagde adviezen over het groen en de biodiversiteit in de stad, die zich overigens graag laat voorstaan op het groene gehalte, krijgt elk lid van de raad € 250 per jaar als vrijwilliger.

Voorzitter

De nieuwe leden van de Groenraad zijn (van links naar rechts): Aleid Röntgen-Brederode, Jos Groot, Pim Keijzer en Fanny van der Linden. In het midden dus Floor Gordon. Het vijfde lid, Roelof Stuurman, kon er niet bij zijn. Overigens was de Groenraad al enige tijd niet op sterkte. De gemeente zegt dat er nu maar twee vertrekken, want er trokken al eerder drie zich terug, namelijk Jan Westerhof, Jacqueline Quarles van Ufford en Jos Valentin. Voorzitter Hans Buijze wil ook weg, maar wacht nog op een goede opvolger. Dat geldt ook voor lid van de raad Hans Lussing. Misschien zou een van de nieuwe leden hen kunnen opvolgen, maar dat komt met niet meer aan zeven en zijn er twee nieuwe nodig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.