In het kader van de door stichting Tpodium georganiseerde serie Jazz in de Buurt speelt vrijdag 8 maart (20.00 uur) in Villa Randwijck aan het Catharina van Clevepark 10 het Trio Burton Greene. Het komt met een Tribute to Thelonius.

Pianist / Componist Burton Greene heeft muzikaal vele incarnaties gekend sinds hij in 1962, in Chicago zijn geboortestad, en een jaar later in New York ‘The Free Form Improvisation Ensemble’ begon. Narada Burton Greene maakt al vele jaren deel uit van de nieuwe muziekwereld van improvisatie.

Vrijheid

De Burton Greene van vandaag is een pianist-componist-improvisator met vele facetten; een schepper die gedijt in de belichaming van traditie, verandering, vrijheid, en het gevolg van verleden en toekomst. Het wonderlijke van Greene’s muziek is de eigenheid; geen enkel deel in zijn optreden ontgaat zijn helderheid, noch toont hij gebrek aan respect voor het instrument dat hij bespeelt.

Het Burton Greene Trio bestaat uit, behalve hemzelf, Roberto Haliffi op drums en Renato Ferreira op contrabas.

Het trio speelt een breed spectrum van muziek: van weinig bekende ‘Non-Standards’ die een breder gehoor en herkenning verdienen, tot co-composities en Burton’s originelen, tot volledig spontane werken.

https://www.youtube.com/watch?v=RyuIaiXG7n8&t=238s

www.tpodium.net

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.