Zoals bijna alle verenigingen kampt ook de SP met het probleem dat er geen vrijwilligers genoeg zijn, meldt zij op haar website. Daarover zijn zo’n twintig leden eind augustus in De Meent bij elkaar geweest, uiteraard buiten de pers, want dat is bij politieke partijen gebruikelijk. Vroeger nodigden zij allemaal ook de pers uit, maar toen bestond er gewoon openheid. Sinds de woorden transparantie en participatie zijn uitgevonden praat de politiek er alleen over, onder het beding dat die nooit en te nimmer meer praktijk mogen worden.

Er werd, volgens de website, op de laatste vrijdag van augustus gepraat ‘over de koers en de poppetjes’ van de afdeling.

Misstanden

Natuurlijk was de fractie in de gemeenteraad er en ook sommige oud-raadsleden, zoals Marina Casadei, die afdelingsvoorzitter is. Langzamerhand verwateren de verantwoordelijkheden en slijtage ligt op de loer, wordt er gezegd. “Zeker als een afdeling, zoals de SP Amstelveen, al een hele tijd door dezelfde groep leden wordt getrokken. Dat is geen falen, dat is proactief handelen.” Maar er zijn te weinig mensen die de kar trekken. Hoewel men er van is overtuigd dat de SP goede dingen in Amstelveen doet, en vaak als eerste partij signaleert waar zaken verkeerd dreigen te gaan, zijn er ook misstanden, meldt de site. Onder meer op het van arbeidsomstandigheden en woningmarkt. “Misstanden waarbij de zwaksten in de samenleving gemangeld worden door markt en aanbod.”

Wringende schoen

De vrijwel altijd tegen de begroting stemmende partij, omdat die de weerspiegeling is van niet haar beleid, geeft zij toe dat veel dingen prima geregeld zijn in Amstelveen. “Maar dat maakt het leed van mensen die in de problemen komen er niet minder op. En daar wil de SP doen wat zij kan. Maar daar hebben we leden voor nodig die bereid zijn de handen uit de mouwen te steken. De SP heeft in de gemeenteraad een goed draaiende fractie. Zij werkt hard om de belangen van mensen aan de kaak te stellen. Maar zo’n SP-fractie kan alleen optimaal haar werk doen als er een goed bestuur en ledennetwerk achter hen staat.” Daar wringt de schoen, wordt er gezegd. Zoals trouwens bij meer organisaties.  De leden worden opgeroepen ook vrijwilliger voor de SP te worden. Bijvoorbeeld voor de Hulpdienst en in de overtuiging dat iedereen in staat is een bijdrage te leveren aan een socialere samenleving. Overigens vergadert de afdeling in wijkcentrum De Meent om zaken te bespreken, die aangepakt moeten worden in de gemeente. “Iedereen kan daar zijn of haar bijdrage kwijt en ziet hoe zinvol het is om dingen aan de kaak te stellen.” Politiek, die tussen de mensen staat, kan men volgens de SP heel laagdrempelig maken en toch effectief. Mits de pers er maar niet bij is, blijkbaar. Maar dat is tegenwoordig voor méér partijen zo…..

3 REACTIES

    • Van geen der politieke partijen ben ik lid. Trouwens van geen enkele vereniging. Ik heb alleen een vergelijking gemaakt met vroeger. Toen kregen redacties van álle partijen uitnodigingen, zoals zeg maar, de landelijke congressen. Van die openheid is thans geen sprake meer.

    • Dit is gewoon ook te vinden op de website van de SP Amstelveen en daarvan heeft Johan het. Niet zo handig om dit hier direct maar neer te plempen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.