Van deze maand af tot april worden SAKB KunstLokaal gratis workshops voor jongeren gehouden. De SAKB presenteert dan de ‘Saturday Night Hip Hop Culture’.

Voor eigentijdse creatieve zaterdagavonden kunnen jongeren er van 12 jaar af terecht. De workshop worden gehouden op de zaterdagen 18 februari, 4 maart, 18 maart en 1 april.

Graffiti

Al eerder werden er workshops graffiti aangeboden voor jongere kinderen. Die waren volgens de Stichting Amstelveense Kunst Belangen (SAKB) een groot succes. Nu is de jeugd van de middelbare school aan de beurt en is het aanbod. Men kan bijvoorbeeld kiezen uit New York breakdance of Stencil art, zoals de wereldberoemde Banksy dat doet. Maar deelnemers kunnen ook gaan voor Calligraffiti of gewoon Graffiti. Een andere mogelijkheid is leren scratchen als een dj. “Met vijf lokalen vol jongeren die creatief bezig zijn, worden het vrolijke avonden”, voorspelt de SAKB. Wie meer wil weten, kan de website raadplegen: www. SAKB.nl. Daar zien jongeren hoe zij in kunnen schrijven.

Foto: Irene Doorenbos.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.