Behalve een pand voor christelijk onderwijs, waarin de Horizon en de reformatorische school De Akker komen, staan appartementen in de middeldure segment op het programma voor Landtong. Het schoolgebouw is vrijwel klaar en in oktober kunnen kinderen erin. Er is volgens de gemeente participatie in de omgeving geweest en in 2021 is het bestemmingsplan voor de scholen vastgesteld. Voor de appartementen, die géén sociale huurwoningen bevatten, zoeken B en W nu een projectontwikkelaar. De grond is van de gemeente. Er verrijzen meer dan de helft (55%) koop- en 45% huurwoningen.

Het college van B en W start binnenkort een aanbestedingsprocedure voor de verkoop van gemeentegrond. Het is de bedoeling dat er in totaal 160 appartementen komen in vier gebouwen.

Energiezuinig

Wethouder Floor Gordon van ruimtelijke ordening zegt dat het college bij de ingediende vooral zal letten op  beeldkwaliteit, duurzaamheid en circulariteit. Als de aanbesteding voorspoedig verloopt, verwacht de gemeente in de eerste helft van 2026 een omgevingsvergunning te kunnen verlenen. De aanbesteding bestaat uit een selectiefase, waarna maximaal vijf gegadigden doorgaan naar de gunningsfase. Inschrijvers moeten een schetsontwerp indienen, waarbij de gemeente eisen stelt aan parkeervoorzieningen, toegankelijkheid, circulair materiaalgebruik en energiezuinigheid.

Omgeving

De participatie rond de plannen voor de scholen werd in 2019 afgerond en het bestemmingsplan is dus in 2021 door de gemeenteraad vastgesteld. De bouwhoogte en het aantal woningen zijn volgens de gemeente afgestemd op de omgeving. Zowel onder de gebouwen als op een nieuw parkeerterrein worden parkeerplaatsen gerealiseerd. De gemeente en in een later stadium ook de ontwikkelaar houden de buurt op de hoogte van het proces, voorspelt de gemeente. Een gepland kinderdagverblijf kan begin januari van volgend jaar in gebruik worden genomen. Daarna start de sloop van de oude scholen en kan het gebied bouwrijp worden gemaakt. De direct omwonenden worden per brief geïnformeerd.

8 REACTIES

  1. En weer alles voor de vrije sector en koop! De aso’s van VVD /D66 zijn weer eens vergeten dat we hier een wachttijd van 20 jaar hebben in de soc sector en dat op die bouwgrond ook een gedeelte van die groep recht heeft.

  2. Amstelveen is geen gemeente voor hardwerkende Nederlanders met een normaal inkomen, maar voor expats en andere zakkenvullers. Dus waarom zouden er sociale huurwoningen moeten komen?

    • Dat vinden blijkbaar Raat, Gordon en die andere wel. Bevordert echt de onderlinge solidariteit van de bevolking deze systematische overtreders van de Grondwet, waarin het woonrecht is verankerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.