Naar aanleiding van de melding op amstelveen.blog.nl dat de fractie van Burgerbelangen Amstelveen (bbA) de museumtram wil behouden en een onderzoek wenst naar de mogelijkheden voor een nieuwe remise voor de trams, nu Amsterdam op de bestaande woningen wil bouwen, heeft inwoner Robert van Waning de gemeenteraad geschreven.

De bewoner van het Stadshart stelt een referendum voor en stuurde talrijke foto’s daarover naar de raadsleden, vergezeld van het commentaar dat hij eerder gaf op amstelveen.blog.nl. Dat luidt: “Een fietspad is juist een sterk eigentijds alternatief voor die fraaie rechte strook grond tussen Amstelveen en Amsterdam. Er zouden veel meer mensen het hele jaar door gebruik van maken dan nu gebeurt. Er is immers nog steeds geen veilige, rechte en rechtstreekse fietsverbinding tussen deze twee steden. Dat is anno nu best wel een schande.

Geen hobby voor weinigen, maar een noodzaak voor velen.

Fietsen is gezond, ook voor de omgeving. Dat is een groter burgerbelang dan het relatief geringe aantal mensen dat alleen in de zomermaanden gebruik maakt van die prachtige strook grond langs en gedeeltelijk door het Amsterdamse Bos.

Omdat het grootste deel van het traject verscholen is door bomen en struiken, zijn die fraaie oude trams nauwelijks te zien áls zij (soms) rijden. Dat is zonde. De Museumtram hoort op het Museumplein. Daar zouden ze wél veel bekijks hebben.

Bewoners van Amstelveen en Amsterdam-Zuid zouden gebaat zijn bij een goede fietsverbinding. Dat is een publiek belang, een zaak van volksgezondheid, milieu, infrastructuur en economie.

Laten we een eerlijk referendum houden: Trambaan of Fietsbaan.”

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.