Ook Nes aan de Amstel viert het zestigjarige bestaan van de naam Amstelveen. Sinds 1964 kreeg de gemeente, die overigens al eeuwen bestond, die nieuwe naam. Het wordt zaterdag 7 september van 19.30 tot 22.30 gevierd in dorpshuis ‘De Nesse’ aan de Pastoor van Zantenlaan 33 met een thema-avond over ‘natuur-inclusief boeren en recreëren’.

Het wordt een informatieve en gezellige dorpsavond, meldt de Dorpsraad.

Verschillende belangen

Maar op het programma staan wel vragen als hoe men een prettige leefomgeving houdt en of er op den duur wel voldoende ruimte is voor groen. Ook kan volgens de Dorpsraad worden meegedacht over de vraag hoe er voldoende ruimte is voor woningen. Het zijn allemaal onderwerpen die in de dorpsvisie, waarvoor de inspraak nog steeds voortduurt, aan de orde komen. De avond bestaat uit twee delen: De film “De groenkijkers”, waarin allerlei mensen uitleggen wat hun persoonlijke drijfveer is om zich voor de natuur in te zetten en hoe ze dat doen. Daarna praten inwoners van Nes én Amstelveen erover hoe men de belangen van natuurbehoud, recreëren en het agrarisch bedrijf tegen elkaar moet afwegen. Meer informatie, sprekers en een panel via DEZE LINK.

Omgevingsvisie

Het thema over de uiteenlopende belangen komt niet uit de lucht vallen. Op 16 juli publiceerde de gemeente haar Ontwerp Omgevingsvisie. Daarin beschrijft zij in grote lijnen hoe ze de fysieke omgeving de komende twee decennia denkt te gaan inrichten. Zo’n visiedocument wordt volgens de Dorpsraad niet van bovenaf opgelegd “Inwoners worden uitgenodigd erover mee te denken.” Door de ligging van het dorp Nes aan de rand van de Bovenkerkerpolder krijgen die vragen voor het Nesser-deel van Amstelveen een net wat andere lading, meent de Dorpsraad. Daarop wordt op de thema-avond ingegaan.

Sprekers

Voor die publieksdiscussie heeft de Dorpsraad, naast de regisseur van de film (Sanne Rovers), ook een aantal andere deskundigen en betrokkenen uitgenodigd, zoals Hans Noltes, schrijver van het boek Bovenkerkerpolder, open stil groen duurzaam, Henk Boelrijk, voorzitter van de Dorpsraad, Wim Zwanenburg van de Stichting Beschermers Amstelland en Bart Wesselingh, één van de schrijvers van het rapport Boeren met Toekomst over de Bovenkerkerpolder. De opening wordt verzorgd dorpshuisvoorzitter Jan van Schaik, die ook een korte toelichting geeft op de recente verduurzaming van het dorpshuis. Hij leidt de discussie over ‘natuurinclusief boeren en recreëren’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.