Ter gelegenheid van het 55-jarig jubileum van met Maatschappelijk en Ontmoetings Centrum (MOC) aan de Lindenlaan 75 houdt het daar een Open Huis op vrijdag 30 augustus van 10.00 tot 17.00 uur. Sinds enkele jaren is daarin de Buurtkamer Keizer Karel Park gevestigd.

Een dag vol gratis activiteiten, proeflessen en festiviteiten voor jong en oud, zeggen de organisatoren.

Meditatie

De bezoekers kunnen onder andere deelnemen aan XL sjoelen, stoepkrijtwedstrijden en genieten van verse poffertjes. Daarnaast is er een expositie van wijkportretten, gemaakt door de lokale kunstenaar Hans Zwaan. Het cursusbureau van het MOC stelt belangstellenden in staat deel te nemen aan gratis proeflessen, onder in ‘Bewegen voor Ouderen’ (10.00 uur en Tekenen en Schilderen (11.00 uur). Om 12.00 uur is er voor bezoekers koffie, thee en gebak, gevolgd door een Rad van Avontuur en meditatiesessies om 13.00 uur. Ook is de Amstelveense Senioren Computerclub (ASCC) aanwezig voor demonstraties en informatie.

Workshops

In de middag zijn er tal van workshops, waaronder in complimenten door Marion Gulpers van True Insight (14.00 uur) en kinderactiviteiten in de Kinder Vakantie Kamer (15.00 – 17.00 uur) met een kleurwedstrijd en knutselen. Ook kan men naar een opfriscursus Bridge door Pegasus-Amstelland (15.00 uur), een Proefles Yoga met Chris (15.00 uur), Wandelen met Nahid (16.00 uur) en een Salsa en Bachata workshop met Salsa Rolf (16.00 uur) voor zowel beginners als gevorderden.

Het MOC is volgens welstandsorganisatie Participe, die het beheer erover voert, een belangrijk wijkcentrum in de wijk Keizer Karelpark. Het 55 jaar geleden gesticht door een rooms katholiek opbouworgaan als ontmoetingscentrum en kantoorruimten voor maatschappelijke instellingen. Sinds 2019 werken Participe Amstelland en de Buurtkamer KKP samen in de ruimtes op de begane grond. ‘Sociaal beheer’ is in handen van beide organisaties.

Foto: 50 jaar MOC

1 REACTIE

  1. Johan is weer aan het censureren. Reacties van de anonieme “Bennie” laat hij echter wel staan. Zelfs als ze beledigend zijn. Johan meet met twee maten en dat is zeer kwalijk voor een journalist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.