Behalve een stadsdichter heeft Amstelveen nu ook een stadspianist. Verder zijn er natuurlijk veel lokale beeldende kunstenaars, die zo nu en dan opdrachten en prijzen van de gemeente krijgen. De Amstelveense pianiste Li Xie speelt van september af bij sommige evenementen of op de vleugel naast de raadzaal.

Die laatste is de zogenaamde huiskamer van de gemeente, overigens de slechtst bereikbare huiskamer van Amstelveen, waar men alleen op afspraak en onder begeleiding binnen komt.

Lintjesregen

De pianiste zal minstens vier keer per jaar een concert geven in Amstelveen, meldt de gemeente, o.a. bij de Nieuwjaarsreceptie en de Lintjesregen in het raadhuis en de Lichtjesavond op begraafplaats Zorgvlied. Volgens cultuurwethouder Herbert Raat is de stadspianist een aanvulling op de rondreizende stadspiano die sinds 2021 gratis geleend kan worden door Amstelveense organisaties. “Een verrijking van het culturele aanbod”, noemt hij het. Li Xie geniet bekendheid in binnen- en buitenland als concertpianiste. Zij woont in Amstelveen en geeft vijf dagen in de week pianoles op de International School of Amsterdam aan de Sportlaan. Li Xie speelt al sinds haar vierde piano en studeerde aan de conservatoria van Shanghai, Salzburg en Parijs. Bij de laatste stad begon zij, naast haar carrière als concertpianist, als pianodocent.

Foto: De eerste Amstelveense stadspianiste met (links van haar) Raat en rechts burgemeester Tjapko Poppens.

6 REACTIES

  1. Zouden ze nog besturen tussen al die fotosessies en en imagebuilding door? En hoeveel kost dat niet? Persberichten maken en fotograaf mee! Ach wat geeft het, de gemeente betaalt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.