Zondag 15 september speelt het Trilogy Pianotrio om 15:00 uur in de Bolder. Het seizoen wordt dan geopend voor de zogeheten Bolderconcerten. Het trio voert onder meer het werk ‘Vier Jaargetijden’ van Astor Piazzolla uit.

Het bestaat uit Sonia Anschütz (viool), Longginus Alyandu (cello) en Maarten Boogaard (piano).

Rachmaninov en Debussy

Op het programma staan verder het trio Elégiaque van Sergej Rachmaninov en pianotrio van Claude Debussy. Net zoals de Vierjaargetijden van Vivaldi bestaat het stuk van Piazzolla uit vier delen: lente, zomer, herfst en winter. Onderwerp van dit bijzondere stuk zijn de seizoenen in de stad Buenos Aires.

HKU

De leden van het trio ontmoetten elkaar vorig jaar op de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (HKU). Zij kregen masterclasses van artiesten als Sebastian Koloski, Gregor Sigl en Elisabeth Perry en geven sindsdien regelmatig concerten in Nederland en Duitsland.

Violiste Sonia Anschütz is geboren in Berlijn, waar zij haar eerste vioollessen kreeg. Haar Bachelor of Music behaalde zij cum laude aan het Royal Conservatoire of Schotland. Dit jaar studeert Sonia af aan de Hoge School voor de Kunsten Utrecht voor haar Master of Music-diploma.

Longginus Alyandu is een Indonesische cellist uit Jakarta. Hij behaalde zijn Bachelor of Music aan het “Indonesian Institute of Arts”. Dit jaar behaalde hij het diploma Master of Music aan de HKU. Longginus speelde in ensembles en orkesten in Virginia, Melbourne, Vietnam, Japan en maakte een tournee door Indonesië met een strijkkwartet.

De Nederlandse pianist Maarten Boogaard behaalde zijn Bachelor of Music-examen aan de HKU. Hij won prijzen op de Maassluise Muziekweek en de Tristan Keuris Wedstrijd in Amersfoort. Boogaard soleerde in het pianoconcert van Busoni onder leiding van Mikhal Zemstov en volgde diverse masterclasses.

Kaartverkoop vanaf 9 september aan de balie van de Bolder, op werkdagen tussen 9.00- 17.00 uur of op de dag zelf zolang de voorraad strekt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.