In  1950 telde Amstelveen bijna 11.000 inwoners. Dat zijn er nu tegen de 100.000, bijna tien maal zoveel. De gemeente is trots op het op het internationale karakter van de stad, waardoor men vele talen hoort spreken – soms zelfs Nederlands – en wil doorgroeien naar 110.000 burgers. Dat is meer dan tien maal zoveel als een 1950, toen de koningin al riep dat dit land ‘vol, vol, vol’ was.

Er waren namelijk negenmiljoen inwoners en de regering, onder de socialist Willem Drees, toen de PvdA nog een echte arbeiderspartij was, stimuleerde emigratie. Honderdduizenden vertrokken naar onder meer Amerika en Australië.

Kersttoespraak

Nu zijn er tweemaal zoveel inwoners in het land, sinds vorige week (tien jaar sneller dan ooit verwacht) 18 miljoen, maar wie de premier van destijds, verantwoordelijk voor de kersttoespraak van de toenmalige koningin Juliana, durft na te praten wordt voor extreemrechts versleten. En men mag, ter wille van de politieke uitspraken helemaal niet het CBS citeren. Dat heeft namelijk uitgerekend dat de immigratie de oorzaak is van de snelle groei, die men overigens wil vasthouden. Dat is het omgekeerde van was destijds werd gepresenteerd. Er zijn geen woningen genoeg, men praat al over het ‘optoppen’ van flatgebouwen en de ruimte moet ook nog eens verdeeld worden tussen windmolens aan andere attributen die nou eenmaal bij een ‘schoon’ klimaat horen. Allemaal in het dichtst bevolkte land van  Europa. Anders dan emigratie wordt nu de angst voor te worden beschuldigd van xenofobie gestimuleerd. Hoe meer vreemdelingen hoe beter, lijkt de nieuwe leus. De VVD-er Kees Noomen zei al eens in de gemeenteraad dat hij zelf ook naar het luilekkerland Nederland zou doorreizen, waar men op kosten van de staat eindeloos processen kan voeren (ondertussen kinderen verwekken) en 85%, het hoogste percentage van de EU, hier blijft. De Europese bepaling dat men in het land van aankomst asiel moet aanvragen is toch een wassen neus, dus komt iedereen naar Nederland. Dat is van elastiek. Amstelveen, als deel van de Randstad, ook trouwens.

5 REACTIES

  1. Leuk dat uw liberale strijdmakker daar in de gemeenteraad eens iets over heeft gezegd, maar hij dat er met zijn partij in de afgelopen decennia natuurlijk ook iets aan kunnen doen, dunkt mij. De VVD is sinds 1977 vrijwel onafgebroken aan de macht en desondanks nog steeds zo’n grote immigratie. Maar ja, die buitenlandse werknemers zijn zo lekker goedkoop voor het Nederlandse bedrijfsleven en de multinationals…

  2. Tja hr. Bos het is natuurlijk niet in uw brein opgekomen dat wij een groot deel van onze welvaart hebben te danken aan die immigranten. Immigranten die overigens voor het grootste deel bestaan uit arbeidsmigranten.
    Bovendien kletst onze Johan over een kersttoespraak van Juul uit 1950, toen de overheid alles inzette op industrialisering, die al 50 jaar achterhaald is en waar toen geen plaats meer was voor Nederlanders.
    Maar ja , beste Johan , toen fokten de Nederlanders nog tegen de konijnen op en nu is dat al gezakt tot een 1,46 per vrouw terwijl het vervangingsgetal minimaal 2,1 moet zijn. ( is al sinds 1970 niet meer zo) En oh ja , beste Johan , het grootste deel van de immigratie (75%) bestaat uit arbeidsmigranten en niet uit een tsunami van achterlijke moslims zoals onze hoogblonde leider beweert. En wat beweer je met ons land? Wil je een hekje rond ons postzegellandje zetten dat voor 85% afhankelijk is van im- en export? Dat ademt zeker een zeer bekrompen jaren 50 sfeertje, hr Bos. Als u dat wilt?

      • Zoals gewoonlijk definieert Johan niet over welke groep buitenlanders hij het heeft. Als het EU-ingezetenen zijn ,ligt dat voortplantingspercentage nog lager. Bij moslims van de tweede en derde generatie ligt dat nagenoeg gelijk met Nederlanders.
        En ja daar praat Johan over de ruimte ! Hoe zou dat nou komen? Een derde tot 40% van de huwelijken strandt , bejaardenhuizen zijn gesloten . Dus er is op grote schaal extra vraag naar ruimte ontstaan en het idiote is dat er ook woonruimte-overschot is ontstaan. Om concreet te worden in de sociale laagbouw van het KKP woonden in halve straten alleen maar alleenstaande bejaarden, die alleen maar de huiskamer en een slaapkamer gebruikten, maar verhuizen deden ze ook niet , want dan waren ze minimaal €450,— meer kwijt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.