Binnen drie maanden bezochten 50.000 bezoekers de tentoonstelling Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution in het Cobra Museum. Dinsdag om 17 uur kregen Mamtaz en Khadija uit Amstelveen van gastconservator en waarnemend directeur Stefan van Raay onder meer een boeket bloemen omdat het het hen zover was. 


Als kind waren beide studenten al in het Cobra Museum geweest, de reclamecampagne voor de tentoonstelling in het openbaar vervoer bracht hen er weer heen.

Verruimd

Dagelijks ontvangt het museum honderden bezoekers voor de tentoonstelling en de verruimde openingstijden bieden hen volop gelegenheid de werken van Kahlo, Rivera en tijdgenoten te bewonderen. De Gelman Collection of Mexican Modern Art is voor het eerst in Nederland te zien en bevat 23 werken van Frida Kahlo, waaronder enkele van haar zelfportretten.

De tentoonstelling is tot en met zondag 3 oktober verlengd. Het Cobra Museum is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 22.00 uur.

2 REACTIES

 1. Verheugend natuurlijk dat het Cobra Museum voor het eerst sinds jaren weer eens meer dan 50.000 bezoekers mag verwelkomen. Niet dat het ook maar enigszins in de buurt komt van het aantal bezoekers wat je nodig hebt voor een gezond exploitatieresultaat, maar toch.

  Ik neem aan dat we deze cijfers terug gaan zien in het jaarverslag. Ik reken vast even vooruit.
  50.000 bezoekers x 7,50 euro toeslag = 375.000 euro (iedereen moet de toeslag betalen)
  Laten we aannemen dat ongeveer 1/3 geen MJK heeft en dus ook nog de normale toegang betaalt. Derhalve 15.000 x 15 euro = 225.000 euro. Daarboven nog de vordering op MJK die ik als bezoekersinkomsten tel, geschat 100.000 euro.

  Kom ik in totaal op minimaal 700.000 euro aan entree inkomsten. We gaan het zien.

  Krijgen we nu dit succes breed wordt uitgemeten dan eindelijk het jaarverslag over 2020 nog eens te zien?

  En waarom heeft het Cobra Museum eigenlijk haar CBF keurmerk opgezegd?

  • Het staat mij toch bij dat het cobra verwachtte alleen met deze tentoonstelling €800.000,— te verdienen. Let wel verdienen! Want in je overzicht had je nog niet de reclamekosten en Ueberhaupt de kosten van zo’n grote tentoonstelling meegenomen. Als je nog meer aanvullende info hebt of dat ik dingen fout heb gezegd ,corrigeer me dan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.