Op maandag 15 november (20.00 uur) vindt in Schouwburg Amstelveen aan het Stadsplein de première plaats van de kerstuitvoering van Lex Klaasen. Die komt met Snowponies, een Merrie Christmas, na eerder successen te hebben geboekt met Showponies 1 en 2.

Ook deze show zit vol met de hilarische sketches en muzikale hoogtepunten, maar dan helemaal in kerstsfeer. Voorafgaand aan de tournee en de première van de Alex Klaasen Revue – Snowponies zijn er in september nog leesvoorstellingen in Rotterdam, Amsterdam en Den Haag.

Theater

“Ik verheug me heel erg op het moment dat we weer het theater in kunnen, samen met het publiek”, zegt Alex Klaasen. Hij denkt dat het thema “kerst” in deze tijd inhoudelijk een heel interessant gegeven is om mee te spelen. “Geeft kerst die verbinding waar iedereen zo wanhopig naar op zoek is? Of drijft het de mensen alleen nog verder uit elkaar als het gaat over tradities versus veranderende, nieuwe tijden?”, mijmert hij.  “Wat kan nog wel en wat kan absoluut niet meer? En wie gaat daar over? Door middel van licht schurende sketches, komische kersthits en vooral heel veel kerst clichés proberen we in Snowponies erachter te komen wat nou eigenlijk ‘het wonder van kerst’ is.”

In
Snowponies ziet men onder meer de drie koningen uit het oosten die verdacht veel lijken op de Toppers, een clubje ‘woke’ kerstelfen, een battle tussen de os en de ezel in The Voice Bethlehem, een vloggende kerstengel, de Limburgse Mariah Carey en een echte Duitse kerstmarkt. Ook deelt Alex deze avond kerstpakketten uit aan het publiek, kookt hij een kerstdiner van 8-gangen voor de hele zaal en presenteert hij zijn gloednieuwe kerst CD Santa Klaasen, met daarop de kersthits Oh ragoutbakje, Witte kerst m’n reet en Rendier Rendang.

De Alex Klaasen Revue – Snowponies is een productie van More Theater Producties, die eerder o.a. De Marathon, Rundfunk, ’t Schaep met de 5 Pooten en Showponies 1 en 2 produceerde. Kijk voor meer informatie en de speellijst op www.alexklaasen.nl

Foto: Mark van Engelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.