Laat ik het eens voor de Amstelveense ChristenUnie opnemen. Hoogleraar Joas Wagemaker van Universiteit Utrecht heeft op NU de partij CU met Hamas vergeleken en geconstateerd dat het in wezen een pot nat is. Een waanzinnige conclusie, die hooguit bewijst dat je geen wetenschapper hoeft te zijn om tegenwoordig als professor benoemd te worden.

De eenmansfractie van CU in de gemeenteraad probeert langs democratische weg het koninkrijk van God op te bouwen. Niet mijn persoonlijke ambitie, omdat ik geloof dat Jezus Christus dat zelf doet (nu in het verborgene, maar straks zal Hij Zich ook op aarde openbaren), maar ieder zijn politieke opvatting.

Spoor bijster

Maar wie de CU met de terreurorganisatie Hamas vergelijkt, omdat beide zich (ook) met politiek bemoeien, is het spoor bijster. Wat voor de CU geldt, betreft alle christelijke partijen. Die staan is verre van invoering van een sharia, moorden waar het kan en de overtuiging dat alle Joden (en christenen) dood moeten en iedereen op aarde de islam moet aanhangen. In Iran heerst het politieke mohammedanisme en vrouwen worden daar vermoord als ze hun hoofddoek niet dragen, wat niet wegneemt dat voormalig D66-fractieleider Pechtold hier de integratie van moslims en hun eigen scholen voorstond. Wie blind is voor de terreur van Hamas en 7 oktober (inclusief het bloedige binnenvallen van Israël) kan nog altijd hoogleraar worden. Of politicus.

19 REACTIES

  1. Christenen en (sinds 1948) Joden hebben meer doden op hun geweten(?) dan moslims. Niettemin oogsten islamitische moordpartijen de meeste schrik en verontwaardiging.

    Israël heeft sinds 7 oktober minstens 30x meer mensen (en vooral hun vrouwen en kinderen) vermoord dan Hamas, maar toch mag je van Johan Bos de Christen Unie wel vergelijken met de moordzuchtige bende van Netanyahu maar niet met die van wijlen Hanyieh. Als laatstgenoemde over evenveel Amerikaanse straaljagers, bommen en granaten had kunnen beschikken, stond er tussen rivier en zee niets en niemand meer overeind.

    @JB, wat Jezus Christus nu nog in het verborgene doet, belooft weinig goeds voor zijn openbaring straks.

  2. U gelooft niet wat onmiskenbaar is, maar u gelooft wel het onmogelijke.

    Kunt u zich voorstellen dat het platbombarderen van het dichtbevolkte Gaza mínder dan 30.000 heeft opgeleverd? Zal Jezus Christus in hetzelfde lichaam terugkeren? Zal hij Israël als een heilig land beschouwen?

  3. Hamas doet aan terreur, maar dat doen Netanyahu en zijn politieke vrienden ook. Trouwens evenals het “democratische “ hoogstaande 🤮 westen.

    En nu vergelijkt de hr Bos christelijke partijen met lui die de sharia willen invoeren. Ik denk dat deze hr het spoor een beetje bijster is. Ik vind de CU heel wat principiëler op een menslievender manier dan die hele Omtzigt of het CDA.

  4. Hamas is ontstaan door de oneerlijke en gewelddadige manier waarop Joden Palestina in bezit hebben genomen door de niet-Joodse bevolking te verjagen, beroven, onteigenen, bezetten, onderdrukken, terroriseren, wegpesten, blokkeren en thans massaal vermoorden met zwaar Amerikaans wapentuig.

    7 Oktober was een extreem gewelddadige gevangenisuitbraak waarbij veel onschuldige slachtoffers zijn gevallen. Deze was echter in de maanden daarvoor minutieus en uitgebreid voorbereid, iets wat het Israëlische leger dat het enorme hek rondom Gaza bewaakt niet kan zijn ontgaan. Dat Israël zich toch heeft laten ‘verrassen’, kan niet anders dan als uitlokking worden gezien. Opperbandiet Netanyahu en zijn even racistische trawanten offeren niet alleen Palestijnen op aan hun grenzeloze ambitie om te heersen over andermans land.

    Israël heeft zijn zogenaamde ‘thuisland’*) twee keer in de geschiedenis met geweld veroverd op de inheemse bevolking. Ik verwacht dat Joden ‘hun’ land ook voor de tweede keer zullen gaan verlaten, omdat zij niet bereid en in staat zijn om in vrede met elkaar en met hun buren samen te leven.

    *) Lees hierover de ‘The Invention of’ boeken van de Israëlische historicus Shlomo Sand en natuurlijk ‘The Ethnic Cleansing of Palestine’ van historicus Ilan Pappé.

  5. Heeft die door u niet met naam genoemde, dus niet verifieerbare, hoogleraar de Amstelveense afdeling van de CU met Hamas vergeleken? U zegt namelijk het te willen opnemen voor “de Amstelveense ChristenUnie”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.