Trio Petit treedt dinsdag 3 september (15.00 uur) in het café P60 aan het Stadsplein, waar de toegang gratis is. Het is weer een middag georganiseerd door My Generation, een samenwerkingsverband van de zorginstelling Amstelring en P60.

Het trio trad vorig jaar ook al op voor My Generation en is volgens de organisatie enthousiast om te mogen spelen voor het daarbij behorende publiek, dat voornamelijk ui 55-plussers bestaat.

Bezetting

Het drietal speelt nummers uit de periode 1930 tot 1960. Jazz met warme klanken van de baritonsaxofoon, elektrische gitaar/zang en contrabas. Die instrumenten maken een breed repertoire mogelijk, zegt de organisatie. Reserveren is niet nodig. Alex de Leeuw speelde jarenlang baritonsaxofoon in het Nederlands Saxofoon Kwartet en Trio Grande en nu dus in Trio Petit. Daarnaast was hij, gedreven door zijn muzikale liefde voor de jazz, jaren organisator directeur van het Meer Jazz Festival.

Rolf Koppijn is volgens My Generation een begenadigde gitarist en een uitstekende vocalist. Bij Trio Petit speelt hij op een Gibson elektrische gitaar uit de jaren zestig. Meer dan vijfentwintig jaar speelde hij in een Haarlems restaurant op zondag, o.a. samen met bassist Rob Veenhuizen, ook de contrabassist van Trio Petit. Veenhuizen heeft brede nationale en internationale ervaring. Hij speelde onder meer vier jaar bij de Henk Meutgeert Bigband, met o.a. Rudi Brink, Slide Hampton en Toots Thielemans. Ook trad hij vele malen op met Ray Kaart, Frits Kaatee, Jan Verwey en Sytze van Duin en is bijna wekelijks te beluisteren in het in Amsterdam bekende café, restaurant Elsa’s aan de Middenweg.

Rockkoor

Al enkele jaren weten velen op de eerste dinsdag van de maand de weg naar het café van poppodium P60 te vinden, met muziek uit de jaren 60 tot heden. Muziekliefhebbers die niet achter de geraniums willen zitten, zijn hier dan ook op de goede plek, zegt My Generation. Elke eerste dinsdagmiddag van de maand is er altijd live muziek van uiteenlopende genres. Het My Generation Rockkoor repeteert elke dinsdagmiddag van 16.00 tot 17.30 in de grote zaal van P60. Voor het koor is een goede zangstem totaal geen vereiste maar plezier in het samen zingen is dat wel. Deelname aan het koor kost slechts vier euro per keer (behalve de eerste keer). Men kom meer te weten via een berichtje naar mygeneration@amstelring.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.